Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nacionālā sporta padome atbalsta Latvijas-Zviedrijas kandidēšanu uz olimpisko spēļu rīkošanu

Latvijas Nacionālā sporta padome konceptuāli atbalstījusi Latvijas iesaisti procesā, kura laikā Zviedrija plāno kandidēt 2026.gada Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanā, paredzot, ka bobsleja, skeletona un kamaniņu sacensības tiks rīkotas Siguldā, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadītājs Aldons Vrubļevskis.

Padome konceptuāli atbalstīja LOK, Siguldas novada domes un bobsleja-kamaniņu trases Sigulda sākto sadarbību ar Zviedrijas Olimpisko komiteju, lai izgatavotu piedāvājumu 2026.gadā organizēt Ziemas olimpiskās spēles Stokholmā, paredzot, bobsleja, skeletona un kamaniņu sacensību rīkošanu Siguldā.

Kandidēšanas plāns jāsagatavo līdz septembrim, bet potenciālais darbu plāns gadījumā, ja Stokholma šīs tiesības iegūst, - līdz nākamā gada martam.

Vrubļevskis skaidroja, ka padome arī pieņēma lēmumu veikt izpēti par trases pielāgošanai nepieciešamajiem darbiem. "Vienīgais mīnuss trasei šobrīd ir atbilstība bobsleja četrinieku braucieniem. Divniekiem un kamaniņu braucējiem trase jau tagad ir piemērota pasaules līmenī. Neatkarīgi no tā vai spēles Stokholmā notiks, trasei vajadzētu rekonstrukciju, kas piemērojas arī četriniekiem, lai tā saglabātu savu konkurētspēju," sacīja Vrubļevskis.

Ja Zviedrija iegūs tiesības rīkot spēles un daļa sacensību noritēs Siguldā, izmaksas, piemēram, par olimpiskā ciemata ierīkošanu un citu objektu uzlabošanu, būs jāuzņemas valstij un pašvaldībai. Aplēšu par to, cik daudz tas varētu izmaksāt, gan pagaidām neesot.

Arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs aģentūrai LETA apstiprināja, ka izmaksas ne par trases pielāgošanu, ne citu darbu veikšanu, vēl nav zināmas. "Tieši izpētes rezultātā noskaidrosim, cik daudz līdzekļu mums būtu vajadzīgs. Šodrīd ir ļoti daudz nezināmā, taču mūsu nostāja ir, ka mēs nevaram jau sākumā pateikt "nē" tik unikālai iespējai," sacīja Severs.

Galējais lēmums par Latvijas iesaisti Zviedrijas kandidatūras iesniegšanas procesā būs jāpieņem valdībai 12.jūnija sēdē.

Tomēr tas, vai Zviedrija vispār lems par labu pieteikuma iesniegšanai, būs zināms tikai šī gada rudenī. Ja zviedri kandidēs, 2019.gada martā būs zināms, vai viņu kandidatūra tiek atzīta par labu esam, bet tikai nākamā gada septembrī būs zināms, vai viņi šīs iespējas iegūst.

Kā vēstīts, Stokholmas Olimpisko spēļu rīkošanas komiteja izteikusi Latvijai piedāvājumu bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda rīkot Olimpiskās sacensības bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā. Zviedrijā šo sacensību rīkošanai nav piemērotas sporta bāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi