Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Norvēģija triumfē medaļu ieskaitē, kopā ar Vāciju atkārtojot zelta godalgu rekordu

Norvēģijas un Vācijas sportisti Phjočhanas olimpiskajās spēlēs (OS) izcīnīja pa 14 zelta medaļām, atkārtojot pirms astoņiem gadiem Kanādas sasniegto rekordu Vankūveras Olimpiādē, kamēr Latvija godalgu vērtējumā ieņēma dalītu 28.vietu.

Phjončhanas olimpisko spēļu medaļu ieskaitē triumfēja norvēģi, kuri izcīnīja 14 zelta, 14 sudraba un 11 bronzas medaļas. Pusi jeb septiņas zelta medaļas norvēģi izcīnīja distanču slēpošanā. Pateicoties Māritas Bjergenas triumfam 30 kilometru distancē, kas bija pēdējās sacensības Olimpiādes programmā, Norvēģija nodrošināja uzvaru arī medaļu kopvērtējumā.

Tikai desmit sportistiem ir izdevies vienās ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīt piecas medaļas, bet Bjergena ir vienīgā, kura to iespēju divas reizes. Pie zelta viņa tika arī 4x5 stafetē, sudrabu izcīnīja 15 kilometru skiatlonā, bet divas bronzas ieguva komandu sprintā un desmit kilometru distancē.

Pie 14 zelta medaļām tika arī vācieši, bet sudraba godalgas viņiem bija mazāk nekā norvēģiem - desmit. Tāpat Vācijas sportisti tika pie septiņām bronzas medaļām. Vācijas sportisti pa trim zelta godalgām izcīnīja kamaniņu sportā, bobslejā, biatlonā un ziemeļu divcīņā.

Savukārt trešo vietu medaļu vērtējumā ieņēma Kanāda, kas tika pie 11 zelta, astoņām sudraba un desmit bronzas medaļām. Kanādieši visvairāk zelta medaļu guva frīstaila slēpošanas disciplīnās, tiekot pie četrām augstākā kaluma godalgām.

Ceturtā ar deviņiem zeltiem, astoņiem sudrabiem un sešām bronzām bija ASV, tālāk sekoja Nīderlande, kurai bija astoņas zelta, sešas sudraba un sešas bronzas medaļas, bet pirmo sešinieku noslēdza Zviedrija, kas izcīnīja septiņas zelta, sešas sudraba un vienu bronzas godalgu.

Nīderlandieši septiņas no savām astoņām zelta medaļām izcīnīja ātrslidošanā.

Mājiniece Dienvidkoreja izcīnīja piecas zelta, astoņas sudraba un četras bronzas medaļas, kas tai deva septīto vietu.

Pie olimpisko spēļu medaļām tika 30 no startējušajām 92 valstīm, Latvijai ar bobslejistu Oskara Melbārža un Jāņa Strengas izcīnīto bronzu ieņemot dalītu 28.vietu. Pa vienai bronzas godalgai šajās olimpiskajās spēlēs guva arī Lihtenšteina un Kazahstāna.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Bez dopinga
B
Prieks par astmatiku izlesi!!!Nakotne,Latvisjas izlasi vajag komplektet tikai no astmas slimniekiem un mums bus daudz medalu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi