Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Norvēģis Klebo un zviedriete Nilsone iegūst zelta godalgas slēpošanas sprintā

Norvēģijas distanču slēpotājs Juhaness Klēbo un zviedriete Stīna Nilsone otrdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu sprinta sacensībās klasiskajā stilā.

Finālā vīriem Klēbo izcīnīja drošu uzvaru, kamēr sīva cīņa ritēja par sudrabu, itālim Federiko Pelegrīno par nieka divām sekundes simtdaļām apsteidzot Olimpisko sportistu no Krievijas Aleksandru Boļšunovu.

Klēbo finišā Pelegrīno apsteidza par 1,34 sekundēm, kamēr Boļšunovs bija vēl 0,02 sekundes lēnāks.

Pašlaik 21 gadu vecais Klēbo ir šī gada Pasaules kausa kopvērtējuma līderis. Pērn pasaules čempionātā viņš sprintā klasiskajā stilā izcīnīja bronzu, bet otrdien Phjončhanā guva savu lielāku panākumu karjerā.

2014.gada Soču olimpisko spēļu čempions Ūle Vigens Hatestats no Norvēģijas licis punktu savai karjerai, līdz ar to neaizstāvēja titulu.

Arī finālā sievietēm samēra drošu uzvaru svinēja Nilsone. Tāpat kā kungiem, arī dāmām notika sīva cīņa par sudrabu, norvēģietei Maikenai Kaspersenai Fallai gūstot virsroku pār Olimpisko sportisti no Krievijas Jūliju Belorukovu.

2014.gada Soču olimpisko spēļu čempione Falla Nilsonei jau zaudēja 3,03 sekundes, bet Belorukova bija vēl 0,34 sekundes lēnāka.

Pašlaik 24 gadus vecajai Nilsonei šī ir otrā olimpisko spēļu medaļa viņas karjerā. Pirms četriem gadiem viņa izcīnīja bronzu komandu sprintā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas labākie slēpotāji Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše otrdien ieņēma attiecīgi 62. un 63.vietu distanču slēpošanas sprinta sacensībās klasiskajā stilā.

Kvalifikācijas sacensībās vīriem kvalifikācijā startēja 80 sportisti, bet dāmām piedalījās 69 distanču slēpotājas. Labākie 30 sportisti iekļuva ceturtdaļfinālā, pusfinālā piedalījās 12 distanču slēpotāji, bet finālā - uz pusi mazāk.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi