Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Notur augstu latiņu

Uzlecošā slēpošanas zvaigzne Patrīcija Eiduka turpina demonstrēt augstvērtīgu un stabilu sniegumu. Sazvanīta trešdienas vakarā pēc pārbrauciena no Itālijas ciemata Toblahas uz Val di Fiemmi, kur norisināsies atlikušie trīs Tour de Ski posmi, 20 gadu vecā sportiste atzina, ka nav pārāk nogurusi.

Pēc sacensībām slēpotājai atjaunošanās procesu veicina limfodrenāžas zābaki un masāža. "Šobrīd esmu piekususi, bet, labi izguļoties, no rīta jutīšos krietni labāk. Labi, ka ceturtdien ir brīvdiena, kur mēs iepazīsim trasi, aizvadot apmēram pusotru stundu garu treniņu," brīvdienas plānus skaidro Eiduka. Ārsts rūpīgi seko līdzi slēpotājas veselībai, regulāri veicot sirds elektrokardiogrammu, pēc kuras spriež, cik gatava viņa ir turpināt sacensības. 

"Manā skatījumā visi pieci posmi ir izdevušies. Visās sacensībās no sevis izspiežu 100 procentu, jo nezinu, kuras varētu būt pēdējās. Katru dienu startēju ar pilnu jaudu. Esmu priecīga par klasikas sniegumu trešdien, jo izdevās saglabāt vietu trīsdesmitniekā."

Eidukas un Polijas izlases trenere Justina Kovalčika, kura Tour de Ski triumfējusi četrreiz, Polijas medijos izteicās, ka ir ļoti priecīga par Latvijas sportistes sniegumu. Šādi vārdi izraisīja neapmierinātību daļā poļu fanu, kas uzskata, ka izlases trenere nevar paust sajūsmu par citas valsts sportistes panākumiem. "Trenere mani ir pieņēmusi kā savu meiteni. Viņa man ļoti palīdz un nešķiro to, vai esmu poliete vai latviete. Piekrītu, ka kādam tas var nepatikt, bet šajās lietās necenšos iedziļināties. Tā nav mana darīšana." Eiduka jau no distances sākuma cenšas turēt augstu tempu, bet ne vienmēr izdodas to noturēt tik augstu līdz finišam. "Daudzi teic, ka es fiziski nolūstu, bet, iespējams, nobraucot vienmērīgi, rezultāts būtu tāds pats. Tad visi priecātos un neteiktu, ka nolūzu. Varu atzīt, ka otrdien sāku par ātru, bet, kad esi trasē, tempu nevar tik viegli kontrolēt. Skaidrs, ka plīsiens pienāks," tempa izvēli tā komentēja Eiduka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi