Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiete Eiduka Somijā labi iesākusi jauno slēpošanas sezonu

Pagājušajā nedēļas nogalē jauno 2018./2019.gada sezonu distanču slēpošanā atklāja olimpiete Patrīcija Eiduka, kur uzrādīja labus rezultātus Starptautiskās Slēpošanas Federācijas (FIS) sacensībās Somijā, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija.

Latvijas vadošā slēpotāja no Vecbebriem spēcīgajā konkurencē ar olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausa posmos desmitniekā tikušajām sportistēm sprintā klasiskajā stilā 58 dalībnieču vidū ieņēma 20.vietu, bet 10 km brīvajā stilā ar intervāla startu, apsteidzot 40 konkurentes, ieguva 14.vietu, nopelnot 82 FIS punktus.

Ar Kokneses pašvaldības, SIA Merks, LOV un Virši-A atbalstu Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka varēja aizvadīt pirmssezonas treniņus uz sniega, kā arī piedalīties pirmajās šīs sezonas FIS sacensībās, kas norisinājās Somijas ciematā Olosā. Aizkraukles Sporta skolas audzēkne šovasar sāka sadarbību ar Igaunijas slēpošanas klubu Hānja, kas ir palīdzējis 18 gadus vecajai slēpotājai no Vecbebriem vēl vairāk progresēt, ko arī varēja redzēt pirmajās šīs sezonas FIS sacensībās.

Trīs dienu FIS sacensības Olosā sākās ar sprintu klasiskajā stilā, kur sacentās 58 dalībnieces. Sprints klasiskajā stilā nav mūsu labākās distanču slēpotājas stiprā puse. Eidukas divi galvenie uzdevumi sprinta kvalifikācijas slēpojumā bija zaudēt mazāk nekā iepriekš spēcīgajām konkurentēm un iekļūt trīsdesmitniekā, kas ļautu turpināt cīņu izslēgšanas braucienos ceturtdaļfinālā un krāt pieredzi šādās savstarpējās cīņās. Abus uzdevumus Inga Eiduka meita un audzēkne izpildīja, uzrādot 25.laiku un nopelnot 169 FIS punktus. Lai arī Patrīcijas labākie FIS punkti sprintā ir zem simts (88 FIS punkti), kā arī vēl pāris reizes sprinta kvalifikācijā uzrādījusi rezultātu zem 150 FIS punktiem, tomēr tas ir paveikts slidsolī un pārsvarā gadījumu ne tik spēcīga sastāva sacensībās. Iegūtie 169 FIS punkti ir otri labākie karjerā sprintā klasikā, bet labākie starptautiska kategorijas sacensībās ārpus Latvijas.

Patrīcija kvalifikācijas uzvarētājai un pagājušajā sezonā vairākas reizes pasaules kausa posmos labāko divdesmitniekā sprintā tikušajai norvēģietei Annai Svendsenai zaudēja nepilnas 24 sekundes. Aizkraukles Sporta skolas audzēkne par pussekundi apsteidza kazahieti Jeļenu Kolominu, kurai Olimpiskajās spēlēs ļoti līdzīga garuma trasē zaudēja 10 sekundes. Šoreiz P.Eidukai sanāca par vairākām sekundēm zaudēt mazāk nekā Olimpiskajās spēlēs citām titulētām slēpotājām – par 9 sekundēm Soču Olimpiskajai čempionei 10 km klasiskajā stilā Justīnai Kovaļčikai no Polijas, par 16 sekundēm mazāk Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvējai sprintā Natālijai Ņeprajevai no Krievijas un par 11 sekundēm mazāk pagājušajā sezonā pāris reizes pasaules kausa posmos sprintā finālā tikušajai vācietei Sandrai Ringvaldai. Ceturtdaļfinālā, kur labākās trīsdesmit bija sadalītas piecos braucienos pa sešām katrā, Patrīcija, kaut arī nevienu neapsteidza, finišēja ceturtā, jo divas konkurentes neizgāja uz starta. Tas mūsu slēpotājai deva iespēju kopējā ieskaitē ierindoties 20.vietā.

Otrajā dienā distanci klasiskajā stilā Patrīcija Eiduka izlaida, lai labāk nostartētu pēdējā dienā 10 km brīvajā stilā, kur sanāca ieņemt 14.vietu, bet starp juniorēm uzrādīt otru labāko laiku. Uzvarētājai Ņeprajevai latviete zaudēja pusotru minūti, bet tikai 7 sekundes atpalika no olimpiskajās spēlēs 25.vietu ieguvušās vācietes Bēleres. Savai vienaudzei Izabellai Marcišai no Polijas Patrīcija piekāpās par 17 sekundēm. Viena pasaules ātrākajām biatlonistēm Kaisa Mekereinena 18 gadus veco Eiduku apsteidza par 50 sekundēm. Patrīcijas nopelnītie 82 FIS punkti ir trešais labākais rādītājs karjerā.

Šonedēļ Patrīcija Eiduka turpinās startēt FIS sacensībās citos Somijas ciematos, bet novembra pēdējā sestdienā un svētdienā (24. un 25.novembris) kuplās Eiduku ģimenes atvase debitēs pasaules kausa posmā Rukā (Somija).

Top komentāri

vecbebri
v
Malacis, Patrīcij.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi