Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Olimpiskajam čempionam Nortugam piespriests septiņu mēnešu ilgs cietumsods

Divkārtējam olimpiskajam čempionam distanču slēpošanā Peteram Nortugam no Norvēģijas pirmdien Oslo tiesā piespriests septiņus mēnešus ilgs cietumsods, kā arī uz mūžu atņemta vadītāja apliecība.

Nortugs lietas izskatīšanas laikā atzina savu vainu četrās epizodēs par ātruma pārsniegšanu, kā arī nenoliedza, ka viņa rīcībā bijušas narkotiskās vielas.

"Nortugs neiesniegs apelāciju par tiesas lēmumu, jo vēlas pārdzīvot šo laiku," sarunā ar vietējiem medijiem teica bijušā slēpotāja advokāts Halvards Halle.

Tāpat lietas izskatīšanas laikā Nortugs nenoliedza, ka ar mobilo tālruni filmējis sevi, kamēr vadījis automašīnu lielā ātrumā.

"Nav šaubu, ka Nortugs sevi un arī apkārtējos pakļāvis nevajadzīgam riskam, kas varēja beigties ar gūtām traumām vai pat nāvi," sprieduma paziņošanā teica tiesnese Ole Kristena Overberga.

Nortugs vairākās epizodēs savu vainu atzina vēl pirms pirmdienas tiesas sēdes, tāpēc tā šodien noslēdzās visai ātri.

Bijušais slēpotājs augustā Norvēģijas dienvidaustrumos par ātruma pārkāpšanu tika apturēts, bet vēlāk policija pārmeklēja viņa auto un atrada sešus gramu kokaīna, kā arī 0,65 gramus citas substances.

Lielu nosodījumu Nortugs saņēma par sevis filmēšanu, kad vietā, kur atļautais braukšanas ātrums bija 110 kilometri stundā, viņš traucies ar 203 kilometriem stundā, pie tam filmējot sevi un vēlāk videomateriālus pavairojot draugu pulkā.

"Viena roka bija uz stūres, bet ar otru es sevi filmēju," lietas izskatīšanā atklāja Nortugs, kuram par šo pārkāpumu uz mūžu atņemta vadītāja apliecība.

Jau 2014.gadā Nortugs alkohola reibumā tika pieķerts pie stūres, kā rezultātā uz laiku zaudēja vadītāja apliecību. Sportists to atguva vien pirms nepilna gada, bet atkārtots pārkāpums tiesnesesprāt bijis skaidrs rādītājs, ka Nortugs no iepriekš pieļautajām kļūdām nav mācījies.

Vietējie juristi gan pauduši pārliecību, ka Nortugam septiņu mēnešu vietā cietumā būs jāpavada vien četri, bet vadītāju apliecību viņš, visticamāk, atkārtoti varēs iegūt pēc pieciem gadiem.

Nortugs pēc Norvēģijā plaši izskanējušā skandāla atzina, ka cīnās ar narkotiku atkarību.

2010.gadā Nortugs uzvarēja 50 kilometru distancē un arī komandu sprintā. Togad viņš arī ieguva sudrabu 4x10 kilometru stafetē, bet bronzu sprintā.

Karjeras laikā viņš pasaules čempionātā pie zelta medaļas ticis 13 reizes. Pirmo reizi viņš zeltu pasaules meistarsacīkstēs kopā ar Norvēģijas komandu izcīnīja 4x10 kilometru stafetē.

Vājo rezultātu dēļ viņš pirms diviem gadiem neiekļuva Norvēģijas olimpiskajā izlasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi