Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olimpiskie sportisti no Krievijas sausā uzvar ASV hokejistus, sasniedzot ceturtdaļfinālu

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Olimpisko sportistu no Krievijas hokeja izlase sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu B apakšgrupas mačā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja ASV, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Slovēnija pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Slovākiju.

Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas pa diviem vārtiem guva Iļja Kovaļčuks un Nikolajs Prohorkins, kamēr Vasilijs Košečkins atvairīja visas 26 amerikāņu mestās ripas.

Mača rezultātu astotajā minūtē atklāja Prohorkins, precīzi metot no vārtu priekšas, bet otrā perioda trešajā minūtē viņš, izmantojot situāciju, kad ASV hokejists aizsedz savam vārtsargam skatu, panāca jau 2:0. Otrā perioda beigās abu komandu hokejisti saplūcās, kā rezultātā tika pie abpusējā noraidījuma. Spēlējot četratā pret četriem, trešdaļas pēdējā sekundē Kovaļčuks no vidējas distances raidīja ripu starp Raiena Zapolska kājsargiem.

Trešajā periodā Kovaļčukam vajadzēja tikai 28 sekundes, lai panāktu jau 4:0 Olimpisko sportistu no Krievijas labā. Laukuma vidusdaļā saskrienoties diviem amerikāņiem, ripa nonāca pie Kovaļčuka, kurš nonāca viens pret Zapolski, raidot ripu vārtos.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas duelī Slovēnijas hokejisti otrā perioda pirmajās piecās minūtēs divreiz realizēja vairākumu. Vispirms no zilās līnijas precīzi meta Blažs Gregorcs, bet pēc tam Anže Kuralts panāca jau 2:0.

Nedaudz vairāk kā četras minūtes pirms otrā perioda beigām Milošs Bubela ar tālu metienu vienus vārtus atguva, bet trešās trešdaļas sestajā minūtē kādreizējais Rīgas Dinamo uzbrucējs Marcels Haščāks no gandrīz tā paša punkta panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaikā un pēc tam arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā pārāki ar 2:1 bija slovēņi, uzvaras bullīti iemetot Žigam Jegličam.

B apakšgrupā ar sešiem punktiem trijās spēlēs uzvarēja Olimpiskie sportisti no Krievijas, kuri līdz ar to nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Tikmēr pa četriem punktiem guva Slovēnija, ASV un Slovākija.

Tā kā slovēņi savstarpējos mačos uzvarēja amerikāņus un slovākus, viņi apakšgrupā ieņēma otro vietu. Tiesa, Slovēnija, visticamāk, nekļūs par labāko otrās vietas ieguvēju, līdz ar to izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Čehijas hokeja izlase sestdien A apakšgrupas spēlē pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Kanādu, sperot soli tuvāk iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Čehijas izlase pamatlaikā divas reizes atspēlēja vienu vārtu deficītu, pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 2:2, bet beigās uzvaras bullīti iemeta Jans Kovāržs.

Kanādas izlase līdz ar to olimpisko spēļu turnīros cieta pirmo zaudējumu pēdējos 12 mačos, jo 2010.gadā Vankūverā viņi uzvarēja pēdējās četrās cīņās, bet 2014.gadā Sočos uzvarēja visās sešās spēlēs, vēl vienu panākumu izcīnot jau Phjončhanā.

Zaudētāju rindās Rīgas Dinamo aizsargs Karls Stolerijs šoreiz spēlei netika pieteikts.

Tikmēr Šveice sestdien ar 8:0 (1:0, 2:0, 5:0) sagrāva laukuma saimnieci Dienvidkoreju.

Šveices izlasē ar hat-trick izcēlās Pjuss Zuters, kamēr Jonass Hillers vārtos atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.

Čehijas izlase izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, jo pirms tam grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēja Dienvidkoreju, kamēr Kanāda ar 5:1 bija uzvarējusi Šveici.

Pēc sestdienas spēlēm Čehijai ir pieci punkti, Kanādai četri, Šveicei trīs, bet Dienvidkoreja ir tukšā.

Pēdējā kārtā Čehija spēlēs ar Šveici, uzvaras gadījumā nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Kā zināms, tad pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Es
E
Beidzot kāds korekti nosauc pilnu komandas nosaukumu. Citādi to vien dzird kā- Krievijas izlase. Saīsināti varētu "olimpiskie čurātāji"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi