Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Olimpiskie sportisti no Krievijas nodrošina vietu kērlinga jaukto pāru sacensību pusfinālā

Kanāda un Olimpisko sportistu no Krievijas izlase sestdien jau nodrošināja vietu Phjončhanas olimpisko spēļu kērlinga jaukto pāru sacensību pusfinālā.

Kanādieši Keitlina Lousa un Džons Moriss sestdien izcīnīja divas uzvaras, ar 7-2 pārspējot Šveici un ar 8-2 apspēlējot Olimpisko sportistu no Krievijas izlasē spēlējošos Anastasiju Brizgalovu un Aleksandru Krušeļņicki.

Moriss 2010.gadā Vankūverā kļuva par olimpisko čempionu klasiskajā kērlingā, bet Lousa šādu panākumu guva pirms četriem gadiem Sočos dāmu sacensībās.

Savukārt Olimpisko sportistu no Krievijas izlase dienas pirmajā duelī ar rezultātu 6-5 pārspēja mājinieci Dienvidkoreju, uzvaru izraujot ekstra endā. Krievijas mediji ziņo, ka olimpisko sportistu izlase jau pēc šīs spēles bija garantējusi vietu turnīra pusfinālā.

Pie divām uzvarām sestdien tika Ķīna, kas ar 6-4 pārspēja ASV un ar 10-5 apspēlēja Somiju.

Vēl sestdien Norvēģija ar 7-6 uzvarēja Somiju, gūstot virsroku ekstra endā, bet pēc tam ar 3-10 piekāpās ASV, kā arī Šveice ar 6-4 apspēlēja Dienvidkoreju.

Pirms pēdējās kārtas pamatturnīra līderpozīcijā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas Kanāda, bet pa četriem panākumiem ir olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, Norvēģijai un Šveicei. Tālāk ar trim uzvarām ir Ķīna, pa diviem panākumiem guvušas Dienvidkoreja un ASV, kas vairs nevar sasniegt pusfinālu, bet turnīra tabulu ar sešiem zaudējumiem noslēdz Somija.

Pēc apļa cīņām, katrai komandai aizvadot pa septiņiem dueļiem, četri labākie dueti iekļūs pusfinālā, turpinot cīņu par medaļām.

Pērn pasaules čempionātā jauktajiem pāriem uzvarēja šveicieši Ženija Perē un Martins Rioss, kuri ir starp favorītiem arī uz olimpisko spēļu zeltu. Tāpat Rioss tajās sacensībās bija labākais arī 2012.gadā, bet vēl gadu ātrāk triumfēja Eiropas čempionātā.

Jau ziņots, ka kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu programmā debitēs arī "Big Air" snovbords, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi