Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Olimpiskie sportisti no Krievijas tiek pie pirmā zelta Phjončhanā

Vien 15 gadus vecā krievu daiļslidotāja Aļina Zagitova piektdien Phjončhanā triumfēja sacensībās sievietēm, izcīnot Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas pirmo zelta medaļu šajās olimpiskajās spēlēs.

Zagitova, kura šogad kļuva arī par Eiropas čempioni, bija līdere jau pēc īsās programmas, vadību nosargājot arī ar nevainojami veiktu izvēles slidojumu, summā nopelnot 239,57 punktus.

Tikmēr otrā palika viņas tautiete Jevgēņija Medvedeva, kura tika pie 238,26 punktiem, olimpiskajiem sportistiem no Krievijas nodrošinot dubultuzvaru.

Pēc īsās programmas Zagitovai bija vien 1,31 punkta pārsvars, taču izvēles slidojumā tiesnešu vērtējums abām krievietēm bija identisks, kā Zagitovai, tā divkārtējai pasaules čempionei Medvedevai, kurai ir 18 gadu, nopelnot pa 156,65 punktiem.

Zagitova un Medvedeva ikdienā ir ne tikai treniņu partneres, bet arī labas draudzenes.

Līdz šim olimpiskie sportisti no Krievijas Phjončhanā bija izcīnījuši četras sudraba un astoņas bronzas medaļas, bet pie zelta nebija tikuši.

Šī bija otrā reize, kad olimpisko spēļu zelta medaļu dāmām izcīnīja daiļslidotāja no Krievijas, jo pirms četriem gadiem Sočos nepārspēta palika Adelina Sotņikova, kura traumas dēļ Phjončhanā savu titulu neaizstāvēja.

Pie zelta medaļas Zagitova tika 15 gadu un 281 dienas vecumā, kļūstot par otru jaunāko daiļslidotāju olimpisko čempioni dāmu sacensībās. Nedaudz jaunāka par viņu bija amerikāniete Tara Lipinski, kura 1998.gadā Nagano pie zelta tika esot 15 gadus un 255 dienas veca. Savukārt visu laiku jaunākā daiļslidošanas olimpiskā čempione ir vāciete Maksi Herbere, kura 1936.gadā Garmišpartenkirhenē kopā ar Ernstu Baieru uzvarēja pāru sacensībās, tobrīd sportistei esot 15 gadus un 128 dienas vecai. Tāpat pirms četriem gadiem Sočos krieviete Jūlija Lipņicka komandu sacensībās zeltu ieguva 15 gadu un 249 dienu vecumā.

Tikmēr pie bronzas medaļas tika kanādiete Keitlīna Osmonda, kura trešā bija jau pēc īsās programmas, trešo vietu ieņemot arī izvēles slidojumā, bet summā savācot 231,02 punktus. Osmonda šajās olimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni komandu sacensībās, kurās pārliecinoši uzvarēja Kanādas daiļslidotāji.

Jau vēstīts, ka valsts izveidotas un atbalstītas dopinga sistēmas dēļ Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nevar startēt Krievijas komanda, jo SOK ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju. Tomēr sacensībās zem neitrāla karoga piedalās "Olimpiskie sportisti no Krievijas", kuru uzvaras gadījumā apbalvošanas ceremonijā tiks atskaņota Olimpiskā nevis Krievijas himna.

Savukārt aiz goda pjedestāla piektdien palika japāniete Satoko Mijahara, kura nopelnīja 222,38 punktus, piekto vietu ieņēma pieredzējusī itāliete Karolīna Kostnere (212,44), kura pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs Sočos bija trešā, bet labāko sešinieku noslēdza vēl viena Japānas pārstāve Kaori Sakamoto (209,71).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Phjončhanā dāmu daiļslidošanā startēja arī 17 gadus vecā Latvijas sportiste Diāna Ņikitina, kura īsajā programmā ieņēma 26.vietu, netiekot starp tām 24 dalībniecēm, kuras tika pie izvēles slidojuma.

Ņikitina par uzstāšanos nopelnīja 51,12 punktus, kamēr viņas personīgais rekords ir par vairāk kā septiņiem punktiem labāks (58,81). No iespējas turpināt sacensības Ņikitina atpalika par 1,34 punktiem. Tāpat viņai neizdevās izpildīt kvalifikāciju 2018.gada pasaules čempionātam, kas martā notiks Milānā, no šādas iespējas atpaliekot vien par 0,65 punktiem. Lai kvalificētos pasaules čempionātam, Ņikitinai par tehnisko izpildījumu vajadzēja nopelnīt 27,00 punktus.

Neapmierinātību par tiesnešu piešķirto novērtējumu vēlāk pauda Ņikitinas treneris Stefans Lambjēls, norādot, ka audzēkne veica labu slidojumu un nebija pelnījusi tādu tiesnešu attieksmi.

Phjončhanā startēja arī Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš ieņēma 19.vietu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startēja pirmoreiz kopš 1994.gada.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien, kad būs sadalīti visi 102 medaļu komplekti.

pievienota 7.-8. rindkopa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Zagitova
Z
ir arī daudz smukāka par jeņķieti Vonu, kuru nezin kādēļ pasludināja par olimpisko spēļu izskatīgāko sportisti. Tās vairs nav olimpiskās spēles, bet projeņķiskas pseidosacensības:)))
neslāvs
n
vai uz dopingu šos blēžus pārbaudīja?
apsveicu
a
Nepamatoti represētie un apmelotie Krievijas sportisti tomēr sevi parāda, kaut arī labākos bez pamata diskvalificēja un, kaut pēc tam attaisnoja, nelikumīgi neļāva piedalīties olimp. spēlēs Bet polithistēriķis ebrejs dukurs (katrā tautā ir gan godīgi cilvēki, gan nelieši) izgāzās kā veca sēta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi