Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par Pekinas olimpisko spēļu medaļu tabulas līderi kļūst Vācija

Pekinas olimpisko medaļu tabulā pēc piektās sacensību dienas vadību pārņēmusi Vācija, kuras sportisti ieguvuši piecas zelta un trīs sudraba godalgas.

No sešiem medaļu komplektiem, kurus trešdien sadalīja Pekinas olimpiskajās spēlēs, Vācijas sportisti ieguva divas augstākā kaluma medaļas un vienu sudraba medaļu. Vācijas kamaniņbraucēju divnieku ekipāžas Tobiass Vendls/Tobiasu Arlts un Tonijs Egerts un Saša Benekens izcīnīja dubultuzvaru, bet Vincencs Gaigers triumfēja ziemeļu divcīņas sacensībās.

Uz otro vietu pakāpusies Norvēģija, kuras kontā ir desmit medaļas - četras zelta, divas sudraba un četras bronzas. Trešdien frīstaila slēpotājs Birks Rūds kļuva par pirmo olimpisko čempionu tramplīnlēkšanā ar trikiem ("Big Air"), savukārt Jorgens Grābaks palika otrais ziemeļu divcīņā.

Četras zelta medaļas ir arī iepriekšējo divu dienu medaļu tabulas līderei Zviedrijai, kuras sportistiem ir arī viena sudraba un divas bronzas godalgas. Trešdienas sacensībās bronzas medaļu Zviedrijai izcīnīja frīstaila slēpotājs Hendriks Hārlauts tramplīnlēkšanā ar trikiem.

Septiņas medaļas - pa trim zelta un sudraba un viena bronzas medaļa - ir Nīderlandei, bet mājiniecei Ķīnai ir trīs zelta un divas sudraba medaļas.

Divas zelta medaļas ir arī Austrijai, kurai kopumā ir desmit medaļas, Itālijai, kurai kopumā ir septiņas medaļas, Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienībai, kurai ir vislielākais kopējais medaļu skaits - 11. Divas zelta, viena sudraba un divas bronzas medaļas līdz šim izcīnījuši Slovēnijas sportisti.

ASV veterāne Lindseja Džakobelisa snovbordkrosā sievietēm izcīnīja pirmo zelta medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs ASV komandai, kurai ir arī piecas sudraba un viena bronzas godalga.

Pa vienai zelta medaļai ir Francijai, Kanādai, Japānai, Šveicei, Austrijai, Dienvidkorejai, Čehijai, Jaunzēlandei un Slovākijai.

Kopumā medaļas Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs ieguvuši jau 23 vienību pārstāvji.

Ceturtdien Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi