Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārtrūkst M. Dukura sērija Eiropas čempionātā - Vinterbergā triumfē Tretjakovs

Martins Dukurs Vācijas trasē Vinterbergā piektdien Pasaules kausa (PK) sezonas piektā posma sacensībās, kas vienlaikus bija arī Eiropas meistarsacīkstes (EČ), izcīnīja otro vietu, bet viņa brālis Tomass Dukurs finišēja sestais.

Uzvarēja krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš M.Dukuru apsteidza par 0,17 sekundēm, bet trešais 25 sportistu konkurencē bija vācietis Aleksandrs Gasners, kurš atpalika vēl par četrām sekunde simtdaļām.

T.Dukurs no uzvarētāja atpalika par 0,72 sekundēm, piekāpdamies arī vācietim Feliksam Keizingeram, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,39 sekundēm, un britam Kreigam Tomsonam, kurš T.Dukuru apsteidza par 0,15 sekundēm.

Pirmajā braucienā ar ceturto numuru trasē devās T.Dukurs. Starta ieskrējienā uzrādījis 11.ātrāko laiku, Dukurs labi veica trasi un braucienā izcīnīja piekto vietu, no līdera Tretjakova atpalikdams par 0,39 sekundēm.

Kā nākamais aiz viņa trasē devās M.Dukurs, kurš pēc dažādām veselības problēmām nav labākajā sportiskajā formā un starta metros iespēja sesto labāko rezultātu. Arī  trasē bija vairākas kļūdiņas, kas īpaši nobremzēja skeletonu trases otrajā pusē, sasniedzot trešo labāko laiku braucienā 0,18 sekundes aiz Tretjakova.

Braucienā uzvarēja Tretjakovs, to veicot 56,28 sekundēs un par 0,15 sekundēm apsteidzot mājinieku Gasneru. Sesto vietu pēc pirmā brauciena dalīja cits mājinieks Kristofers Grothērs un brits Tomsons, no līdera atpaliekot par 0,47 sekundēm.

Otrajā braucienā labāko rezultātu, kas kļuva par dienas labāko rezultātu abos braucienos, sasniedza Martins Dukurs, tomēr pārejā no piektās uz sesto virāžu kļūdījās arī viņš.

Ar to pietika, lai apsteigtu Gasneru, taču Tretjakova handikaps pēc pirmā brauciena bija pārāk liels. Krievs gan nedaudz kļūdījās trases augšdaļā, taču uzvaru noturēja.

Savukārt Tomasam otrajā braucienā septītais labākais laiks, kamēr trešais braucienā bija Gasners.

Pēc pieciem posmiem Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 1110 punktiem ir M.Dukurs, 946 punkti ir vācietim Aleksandram Gasneram, kurš bija otrais sezonas pirmajā posmā Siguldā, bet uz trešo vietu ar 906 punktiem pakāpies vācietis Felikss Keizingers. 882 punkti un ceturtā vieta ir T.Dukuram.

Šosezon Pasaules kausa posmos pirms Vinterbergas M.Dukurs vēl nebija zaudējis, uzvarot pa diviem posmiem Siguldā un Īglsā un uzvaru skaitu Pasaules kausa posmos palielinot līdz 58. Pirmajās sacensībās Austrijā gan uzvaru nācās dalīt ar krievu Aleksandru Tretjakovu.

Tomass Siguldā izcīnīja ceturto un otro vietu, bet Īglsā, cīnoties ar veselības problēmām, ieņēma desmito un astoto vietu.

Pirmoreiz šosezon Pasaules kausa posmā brauca ASV un Kanādas sportisti, bet olimpiskais čempions Sunbins Juns tāpat kā citi Dienvidkorejas atlēti un Ķīnas sportisti nepiedalās arī Vinterbergas posmā.

M.Dukurs Vinterbergas trasē Pasaules kausa posmos nebija uzvarējis kopš 2016./2017.gada sezonas. Nākamajā sezonā pārtrūka viņa septiņu uzvaru sērija šajā trasē, uzvarot dienvidkorejietim Junam. Sezonu vēlāk Martins ieņēma septīto vietu, bet pagājušajā sezonā bija ceturtais.

Uzvaras divās iepriekšējās sezonās svinēja Tretjakovs un Juns, aiz kura pagājušogad finišēja vācieši - Aleksandrs Gasners un Aksels Jungks.

M.Dukurs uz Vāciju devās kā vienpadsmitkārtējs Eiropas čempions.

Tikmēr T.Dukurs Vinterbergā Pasaules kausa sacensībās bijis otrais 2014.gadā, gadu vēlāk turpat izcīnot bronzas medaļu pasaules čempionātā, bet 2017.gadā esot otrajam Eiropas meistarsacīkstēs un Pasaules kausa vērtējumā.

Pēdējās trīs sezonās kāpt uz goda pjedestāla nebija izdevies - divreiz piektā vieta un desmitā pozīcija pagājušajā sezonā.

Eiropas čempionātos Tomass astoņreiz izcīnījis godalgas. 2016.gadā kopā ar Martinu dalīts zelts, četrreiz, arī pagājušajā sezonā Īglsas trasē Austrijā, izcīnīta otrā vieta un trīsreiz - trešā.

Martins Dukurs iepriekšējā sezonā izcīnīja divus no trim lielākajiem tituliem. Viņš devīto reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un kļuva par vienpadsmitkārtēju Eiropas čempionu. Pasaules meistarsacīkstēs nācās samierināties ar ceturto vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija sestais. Vienīgo reizi uz goda pjedestāla viņš kāpa Siguldas posmā, kur piekāpās brālim un kļuva par Eiropas vicečempionu. Pasaules čempionātā Tomass Dukurs bija septītais.

Pirmo braucienu sieviešu konkurencē sportistes aizvadīs plkst.15.30, startējot arī Endijai Tēraudai, kura trasē dosies ar 12.numuru.

Sestdien Vinterbergā Pasaules kausa posmā sacentīsies bobsleja divnieku ekipāžas, bet svētdien pirmoreiz sezonā tiks aizvadītas Pasaules kausa sacensības četriniekiem.

Latvijas bobslejisti Covid-19 saslimšanas dēļ Eiropas čempionātā nepiedalīsies.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks Sanktmoricā, tad - Kēnigszē, bet janvāra beigās sportisti vēlreiz viesosies Īglsas trasē Austrijā.

Savukārt pasaules meistarsacīkstes februāra pirmajā pusē plānotas Vācijas trasē Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi