Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Skeletona junioru izlases treneris Gints Dzērve: pasaules čempionātā būs cita konkurence

PČ skeletona junioriem: Nebūs vienīgie mājinieki

Cer uz mājas trases priekšrocībām. Trešdien pēcpusdienā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē sākās pirmie oficiālie treniņbraucieni pirms pasaules junioru čempionāta, kas pirmoreiz notiks Latvijā. Sestdien plkst. 10 tiks dots starts juniorēm, bet vēlāk trasē dosies arī juniori. Latviju sacensībās pārstāvēs pieci sportisti, kuri spēj cīnīties par augstām vietām. Sezonas sākumā Eiropas kausa posmā Siguldā novembrī Ivo Šteinbergs un Krists Netlaus izcīnīja dubultuzvaru.

"Organizēt šāda ranga sacensības ir liels gods. Ja mums [Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai] nebūtu labas un sevi pierādījušas komandas, nedomāju, ka šo sacensību organizēšana būtu piešķirta Latvijai. Manuprāt, vēl ir divi galvenie aspekti, kāpēc tieši Siguldas trase ir lieliski piemērota šīm sacensībām. Pirmkārt, neskatoties uz iespējami nelabvēlīgiem laikapstākļiem, tā ir vienlīdz laba visiem sportistiem, jo trases infrastruktūra un aprīkojums ļauj nodrošināt vienādi labvēlīgus sacensību apstākļus. Trasē strādā profesionāla komanda, kas ledu sagatavo visaugstākajā līmenī. Otrkārt, Sigulda un tās pašvaldība kā vienmēr ir gatava uzņemt augsta mēroga sacensības savā trasē un pilsētā, organizējot tās visaugstākajā līmenī," pasaules junioru čempionāta uzņemšanu Latvijā komentēja trases direktors Dainis Dukurs.

Tāpat kā pieaugušo skeletonā, arī junioru līmenī mājinieku galvenie konkurenti būs Vācijas un Krievijas pārstāvji. Turklāt vēl jāņem vērā, ka krieviem Sigulda faktiski ir mājas trase. Vaicāts par to, vai startēšana savu skatītāju priekšā dod priekšrocības, junioru izlases treneris Gints Dzērve norāda, ka tā patiešām ir, taču arī atbildības slogs mājās allaž lielāks.

"Sava trase ir arī apgrūtinājums, jo spiediens ir liels uz mājiniekiem. Jāuzmanās, lai sportistiem nesajauktu galvu. Pasaules kausa posmā kamaniņniekiem redzējām, ka ne visi spēj ar to tikt galā. Jā, Šteinbergs un Netlaus ar to tika galā Eiropas kausa posmā rudenī, bet te tomēr būs cita konkurence. Es teiktu, ka šeit tā būs nopietnāka," sacīja Dzērve. Par lielāko zvaigzni no šonedēļ Siguldā startējošajiem jāuzskata krievs Ņikita Tregubovs. Pēdējā Pasaules kausa posmā Sanktmoricā viņš izcīnīja trešo vietu, apsteidzot arī tituliem bagāto tautieti Aleksandru Tretjakovu.

Jautāts par mūsu meiteņu izredzēm, Dzērve norādīja, ka veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā abas var cīnīties par augstām vietām, taču jāņem vērā, ka gan Endija Tērauda, gan Dārta Zunte atgūstas pēc nopietnām traumām. Tēraudai šīs vispār būs pirmās sacensības kopš pagājušā gada junioru čempionāta. Vasarā lauztā potīte lika izlaist sezonas sākumu, un pašlaik starta ieskrējienā viņa vēl ir tālu no savas optimālās gatavības. Tad jāpaļaujas uz "tīru" braukšanu, bet viņa atsāka braukt tikai neilgi pirms Jaunā gada. Arī Zunte vasarā bija savainota, bet atveseļojās ātrāk un pašlaik ir labākā gatavībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi