Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pekinas olimpisko spēļu medaļu tabulas galvgalī izvirzās Zviedrija

Pekinas olimpisko medaļu tabulā vadību ar trim zelta medaļām pirmdien pārņēma Zviedrija.

Zviedrijai trešo zelta medaļu spēlēs pirmdien nopelnīja kalnu slēpotāja Sāra Hektore, kura kļuva par čempioni milzu slalomā.

Pēc medaļu skaita līdere ir Krievijas Olimpiskās komitejas vienība, kuras pārstāvji izcīnījuši jau septiņas medaļas, no tām divas zelta, trīs sudraba un divas bronzas kaluma godalgas. Otro zelta godalgu Pekinas olimpiskajās spēlēs pirmdien nopelnīja daiļslidotāji, uzvarot komandu sacensībās. Savukārt sudraba godalgu Latvijas kaimiņi saņēma jaukto komandu sacensībās tramplīnlēkšanā.

Uz trešo vietu pakāpusies Nīderlande, kura pirmdien nopelnīja pa vienai katra kaluma medaļai. Šobrīd nīderlandiešu pūrā ir jau pa divām zelta un sudraba godalgām, kā arī viena bronzas medaļa. Pirmdien visas trīs medaļas tika izcīnītas slidošanas disciplīnās. 1500 metru distancē ātrslidošanā ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja 35 gadus vecā Irēna Vusta, bet bronzu ieguva Antuanete de Jonga. Sudraba medaļu šorttrekā izcīnīja 500 metru distancē izcīnīja Suzanne Šultinga.

Mājiniecei Ķīnai ir divas zelta un divas sudraba medaļas, līdzšinējai līderei Norvēģijai - divas zelta un divas bronzas godalgas, bet pa divām zelta medaļām ir arī Vācijai un Slovēnijai, kuru rēķinā arī attiecīgi sudraba un bronzas medaļa.

Pie medaļām bagātākajām valstīm Pekinas spēlēs pieder arī Itālija ar piecām un Kanāda ar sešām godalgām. Itālijas kontā ir viena zelta, trīs sudraba un viena bronzas medaļa, bet Kanāda var lepoties ar vienu zelta, vienu sudraba un četrām bronzas medaļām.

Japānas sportisti nopelnījuši vienu zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas, bet pa zelta medaļai Ķīnā ticis arī Austrālijai, Šveicei un Jaunzēlandei.

ASV un Francijas kontā ir trīs sudraba medaļas, Austrija ar divām sudraba un divām bronzas godalgām sakrājusi pat četras godalgas, bet pavisam pie medaļām tikuši 19 valstu pārstāvji.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi