Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pekinas olimpisko spēļu oficiālā talismana autors pārsteigts par tā popularitāti

Pekinas olimpisko spēļu oficiālā talismana - pandas Binas Duņas Duņas - autoru komandas vadītājs ir pārsteigts par uz slidām esošās pandas lielo popularitāti un trūkumu suvenīru veikalos.

Pandiņas tīkotāji veido garas rindas pie olimpisko spēļu suvenrīru veikaliem, un daudzi ir gatavi maksāt cenu, kas vairākas reizes pārsniedz oficiālo talisma cenu.

Dizaineru komandas vadītājs Cao Sjue pauda pārsteigumu par to, cik iemīļots kļuvis talismans.

"Mēs katrs kā suvenīru paturējām tikai vienu Binu Duņu Duņu, tagad mēs no sirds nožēlojam," ka nesaglabājām vairāk vērtīgā suvenīra, par dizaineru komandas sajūtām medijiem teicis tās vadītājs.

Pekinas olimpisko spēļu talismana vārds mandarīnu valodā nozīmē "ledus bērns", tomēr biežāk tas tiek saukts par "ledus apaļvaidzi".

Jau olimpisko spēļu sākumā suvenīrs kļuva par deficītu, kas daļēji tika saistīts ar piegāžu problēmām, jo olimpisko spēļu sākums sakrita ar ķīniešu jaunā gada svinībām, kad daudzi cilvēki dodas brīvdienās, lai apciemotu tālāk dzīvojošus tuviniekus.

Policija ir brīdinājusi par krāpniecības shēmām, kad tiešsaistē tiek piedāvāts pārdot olimpisko spēļu talismanu, tomēr pēc naudas saņemšanas tirgotājs pazūd un pircējs paliek tukšām rokām.

Pekinas olimpiskās spēles Covid-19 ierobežojumu dēļ klātienē nav pieejamas starptautiskajiem skatītājiem, savukārt no vietējiem skatītājiem tribīnēs drīkst atrasties vien daži īpaši uzaicināti cilvēki, tādēļ mīlīgā pandiņa daudziem sporta līdzjutējiem varētu būt lieliska piemiņa par lielo sporta notikumu.

Cai Sjue stāstīja, ka talismana dizains izstrādāts septiņu mēnešu laikā, tam bijušas vismaz 16 versijas.

Beigu dizains ietver pandu uz slidām, kas novietota caurspīdīgā ledum līdzīgā burbulī.

Entuziasti tiešsaistē publicējuši daudzas savas versijas par pandiņas tēmu, tostarp atveidojot to pelmeņos, kūciņās un pašgatavotās rotaļlietās. Pie Pekinas stadiona "Putna ligzda" kāds entuziasts pat apgalvojis, ka spēļu oficiālo talismanu izgatavojis no cilvēka matiem.

Ķīnas valsts mediji publicē video, kuros atspoguļots, kā rūpnīcu darbinieki strādā virsstundas, lai apmierinātu lielo pieprasījumu pēc talismana.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi