Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pekinas olimpisko spēļu pusfinālā iekļūst Lielbritānijas un Japānas kērlingistes

Par pēdējām divām Pekinas olimpisko spēļu pusfinālistēm sieviešu komandu sacensībās kērlingā ceturtdien kļuva Japānas un Lielbritānijas pārstāves.

Pēdējās kārtas spēlēs Japāna ar 4:8 zaudēja Šveicei, Lielbritānija ar 9:4 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) komandu, Kanāda ar 10:4 droši pieveica dānietes, bet Zviedrijas vienība ar 8:4 pārspēja dienvidkorejietes.

Jau iepriekš vietu pusfinālā sev bija nodrošinājušas Šveices un Zviedrijas komandas, kuras pirms pēdējās kārtas mačiem nevarēja atstāt labāko četrinieku.

Šveicietes ar astoņiem panākumiem apakšgrupā ieņēma pirmo vietu,  bet Zviedrijas komandai septiņas uzvaras deviņās spēlēs un otrā pozīcija.

Pēc pēdējās kārtas Japānas, Lielbritānijas un Kanādas komandām bija vienāds uzvaru skaits - pieci panākumi deviņos mačos un pa vienai uzvarai savstarpējās spēlēs. Lai noteiktu divas no trim komandām, kas kvalificēsies pusfinālam tika ņemts vērā pēdējo akmeņu (LSD) rezultāts, kur labākās izrādījās Lielbritānijas un Japānas pārstāves.

Lielbritānijas sportistes ar vidēji 35,27 centimetru rezultātu ierindojās trešajā vietā, japānietes ar 36,00 centimetriem ieņēma ceturto pozīciju, bet ārpus pusfināla piektajā vietā ar vidēji 45,44 centimetriem no mērķa finišēja kanādietes.

Sestajā vietā ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ierindojās ASV kērlingistes, tālāk ar tādu pat bilanci septītās finišēja mājinieces ķīnietes, bet astotās - Dienvidkorejas sportistes. Devītajā vietā Olimpiādi ar divām uzvarām noslēdza Dānija, bet desmitajā vietā palika ROC komanda, kas deviņās spēlēs tika pie vienas uzvaras.

Kērlinga sacensībās olimpiskajās spēlēs desmit komandas sacenšas pēc apļa turnīra principa. Pirmo četru vietu ieguvējas komandas turpina sacensības pusfinālā. Pusfināla spēļu zaudētājas tiksies cīņā par bronzas medaļu, bet uzvarētājas - cīnīsies par olimpiskā čempiona titulu.

Pusfinālā Šveices kērlingistes tiksies ar japānietēm, bet Zviedrijas komanda spēlēs ar LIelbritāniju.

Pusfināls tiks aizvadītas 18.februārī, cīņā par bronzu - 19.februārī, bet olimpiskās čempiones kērlingā sieviešu komandām tiks noskaidrotas 20.februārī.

2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs par zelta medaļas sieviešu kērlinga sacensībās izcīnīja Zviedrijas komanda, sudrabs tika Dienvidkorejas vienībai, bet pie bronzas tika Japānas izlase.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi