Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs drīkst piedalīties 208 Krievijas sportisti

2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs šobrīd drīkst piedalīties 208 Krievijas sportisti, otrdien paziņoja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) prezidents Aleksandrs Žukovs.

Kā vēstīts, OKR asambleja otrdien vienbalsīgi atbalstīja Krievijas sportistu dalību 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Krievijas sportisti uz Phjončhanas olimpiskajās spēlēm tiks uzaicināti ar īpašiem nosacījumiem.

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) viedo speciālu darba grupu, kurā tiks lemti jautājumi par Krievijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs. Piektdien dosimies uz Lozannu, lai apspriestu visus tehniskos jautājumus," Kremļa raidorganizācija RT citē Žukova teikto.

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 25 Krievijas sportistus, kuri sankcijas pārsūdzējuši Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

"Ceru, ka CAS paātrināti izskatīs diskvalificēto Krievijas sportistu lietas. SOK lēmumā ir punkti, kurus var pārsūdzēt CAS, tomēr pagaidām neesmu gatavs atbildēt par alternatīvu sacensību rīkošanu, tomēr tāds variants ir iespējams," teica Žukovs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK pagājušajā otrdienā piesprieda diskvalifikāciju visai OKR, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas". Ja kāds no šiem sportistiem kļūs par čempionu, stadionā tiks atskaņota olimpiskā himna.

SOK diskvalificētajiem sportistiem olimpiskās spēles, visticamāk, ies secen. Tiesa, nav skaidrības, vai olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties tie sportisti, kuri karjeras laikā tikuši pieķerti dopinga lietošanā. Piemēram, ātrslidotājs Deniss Juskovs, kurš pagājušajā nedēļas nogalē laboja pasaules rekordu 1500 metros, 2008.gadā tika pieķerts marihuānas lietošanā un toreiz saņēma četru gadu diskvalifikāciju.

Tāpat aizliegto vielu lietošanā 2012.gadā tika pieķerts vēl viens ātrslidotājs Pāvels Kuližņikovs, kurš saņēma divu gadu diskvalifikāciju, bet pēc atgriešanās aizpērn laboja pasaules rekordu 500 metros. Pērn Kuļižņikova organismā tika atrastas arī meldonija pēdas, bet Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) viņu attaisnoja, jo aizliegtās vielas koncentrācija bija niecīga.

Vairākas Krievijas ziemas sporta veidu federācijas jau iepriekš paziņoja, ka tās sportisti piedalīsies olimpiskajās spēlēs arī zem olimpiskā karoga. Tāpat dalību Olimpiādē atbalstīja OKR Atlētu komisija.

Pagājušajā nedēļā arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija neboikotēs olimpiskās spēles, lai gan vēl pirms pāris mēnešiem viņš bija izteicies, ka krievu sportistiem būtu pazemojoši startēt zem neitrāla karoga.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Janka
J
Beidziet tiražēt muļķības, tie 208 ir ar visiem dopinga rijējiem. Olimpiādē drīkstēs piedalīties tikai tie, kurus akceptēs SOK speciālā komisija, nedrīkstēs piedalīties neviens, kurš jebkad būs bijis pieķerts dopinga lietošanā, neviens no Rodčenkova saraksta, neviens no "kokteiļa" saraksta, tos kuri drīkstēs, UZAICINĀS speciālā komisija, tā labi, j tiks pielaisti 40-50 Krievijas sportisti...
Janka
J
Bez tam šobrīd tādas "Krievijas Olimpiskās komitejas" nemaz nav, jo to SOK diskvalificēja. Un Žukovs ir atstādināts uz mūžu. Lai sāktu runāt par Krievijas Olimpiskās komitejas atjaunošanu vispirms Krievijai jāatzīst Maklarena un Osvalda komisiju ziņojumi, jāsamaksā 15 miljoni un tikai tad vēs SOK lems...
Piga
P
"Русскому соврать, что высморкаться. Их ложь исходит из их рабской сущности. Народ никогда не знавший и не говоривший правды-народ рабов духовных и физических. Убогие люди." - Н.М. Карамзин
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi