Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Priedulēna ar stabilu braukšanu izcīna augsto 7. vietu Phjončhanā

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, kura visu sezonu startēja ar vasarā gūtu smagu traumu, sestdien izcīnīja septīto vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskā čempione tika noskaidrota pēdējā braucienā, pirms četriem gadiem izcīnīto trofeju nosargājot Lizijai Jarnoldai no Lielbritānijas. Savukārt sudraba medaļu izcīnīja iepriekšējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvēja Žaklīna Lelinga no Vācijas, kamēr bronzu pēdējā braucienā nodrošināja Jarnoldas tautiete Lora Dīsa.

Līdere pirms pēdējā brauciena bija austriete Janīna Floka, taču izšķirošajā trases veikšanas reizē viņa kļūdījās, kā rezultātā zaudēja vietu uz goda pjedestāla. Viņa pirms pēdējā brauciena Jarnoldai bija priekšā par 0,02 sekundēm, bet pēc ceturtā brauciena tieši tikpat daudz viņu šķīra no goda pjedestāla.

Tāpat kā piektdien pirmie divi braucieni, arī sestdien aizvadītie trešais un ceturtais brauciens Priedulēnai bija labi, taču kamanas nebija pietiekami ātras, lai varētu pacīnīties par pirmo sešinieku.

Pirmajā braucienā latviete bija septītā, bet otrajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku un pēc pirmās dienas viņa bija atrodama septītajā pozīcijā. Savukārt trešajā braucienā viņa uzrādīja devīto ātrāko laiku, bet ceturtajā bija astotā, summā saglabādama septīto vietu.

Pirms pēdējā brauciena līdere bija Floka, kura par nieka 0,02 sekundēm apsteidza Jarnoldu, kamēr Lelinga austrietei zaudēja 0,10 sekundes.

Ceturtajā braucienā Jarnolda pieļāva nelielu kļūdu, taču tas netraucēja ar 51,46 sekundēm labot trases rekordu un izraut uzvaru. Tāpat trases otro nogriezni labi aizvadīja Lelinga, kā arī ļoti labu braucienu aizvadīja Dīsa.

Tikmēr Floka pēdējā braucienā kļūdījās, kā rezultātā strauji ruka viņas pārsvars četru braucienu summā, austrietei samierinoties ar ceturto vietu.

Jarnolda otrās vietas ieguvēju Lelingu četru braucienu summā apsteidza par 0,45 sekundēm, kamēr vēl 0,17 sekundes lēnāka bija Dīsa. Savukārt Floka no goda pjedestāla atpalika 0,02 sekundes.

Priedulēna čempionei zaudēja 1,21 sekundi. Pirmais sešinieks bija 0,45 sekunžu attālumā, bet līdz goda pjedestālam bija 0,59 sekundes.

Sacensībās skeletonā dāmām piedalījās 20 sportistes.

Pašlaik 24 gadus vecajai Priedulēnai šīs bija otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa izcīnīja dalītu 14.vietu.

Priedulēna vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt. Sportiste Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, turklāt divas reizes palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Olimpiskā trase gan viņai pirms šīm sacensībām nebija īpaši veiksmīga, jo pērn Pasaules kausa posmā tika gūta 14.vieta. Savukārt treniņos pirms olimpiskajām spēlēm viņa vien divos no sešiem braucieniem iespraucās pirmajā desmitniekā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka piektdien vīru sacensībās Martins Dukurs pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

pesimistam
p
Pozitīvais ir tas, ka viņa arī zemāk nekrīt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi