Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Puķītis paliek 0,007 sekunžu attālumā no 1000 metru distances pusfināla

Latvijas šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā atpaliekot nieka septiņas sekundes tūkstošdaļas.

Puķītis šajā distancē izcīnīja 11.vietu, kamēr Zvejnieks bija 15.pozīcijā.

Abi latvieši startēja vienā slidojumā un distances sākumā izvēlējās turēties aizmugurē, cīņā par vietu labāko divniekā, kas iekļuva pusfinālā, iesaistoties pēdējā aplī. Pēdējos metros labākā pozīcijā bija Puķītis, kurš centās izraut uzvaru, tomēr palika trešais un pusfinālam nekvalificējās.

Šajā ceturtdaļfinālā uzvaru uzcīnīja Ungārijas pārstāvis Šaolins Šandors Lu, kurš otrās vietas ieguvēju Čārlzu Hemelinu no Kanādas apsteidza par nieka 0,003 sekundēm, bet vēl 0,007 sekundes lēnāks bija Puķītis, vietu sadalījumu nosakot pēc fotofiniša noskatīšanās.

Tikmēr ceturtais finišēja Zvejnieks, kurš bija vēl 0,284 sekundes lēnāks, bet piektais palika ķīnietis Vu Dadzjins, kurš vēlāk tika diskvalificēts.

Pusfinālam kvalificējās katra skrējiena divi ātrākie sportisti, kā arī vēl viens šortrekists nākamajā fāzē iekļuva ar tiesnešu lēmuma palīdzību.

No pusfinālu nesasniegušajiem sportistiem latvieši bija ātrākie. Puķītis tika klasificēts 11.pozīcijā, bet Zvejnieks - 15.vietā.

Latviešiem skrējienā bija ļoti spēcīgi konkurenti - Lu šosezon tieši 1000 metros triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, Hemelins 1000 metru distances priekšsacīkstēs sasniedza olimpisko rekordu, kamēr Dadzjins Soču olimpiskajās spēlēs guva divas godalgas.

Sacensībās piedalījās 32 šorrtrekisti, ceturtdaļfinālā startējot 18 sportistiem.

Kā vēstīts, priekšsacīkstes 1000 metros notika otrdien, abiem latviešiem tās pārvarot pēc dramatiskas cīņas. Zvejnieks sākumā bija aiz konkurentu muguras, tad pakāpās uz trešo vietu, tomēr piektajā aplī viņu apdzina ķīnietis Žeņs Dzivei, kurš to darīja pārkāpjot noteikumus un traucējot Zvejniekam. Zvejnieks finišēja pēdējais, tomēr pēc finiša Ķīnas sportists tika diskvalificēts un latvietis iekļauts ceturtdaļfināla dalībnieku vidū.

Vēl dramatiskāks bija skrējiens, kurā startēja Puķītis, un tajā bija pat trīs starti. Vispirms tika fiksēts pāragrs starts, tad cīņā par labāku pozīciju saķērās Ungārijas un Krievijas olimpiešu pārstāvji, pēdējam krītot un līdzi paraujot arī amerikāni Džonu Robertu Selski un Puķīti, kurš tobrīd bija pēdējais.

Skrējiens tika apturēts, krievam Pāvelam Sitņikovam saņemot diskvalifikāciju, kamēr Selskim nācās mainīt slidas asmeni. Savukārt trešajā startā Puķītis sākotnēji bija līderis, tad noslīdēja uz trešo vietu, taču piektajā aplī atguva otro pozīciju, to droši nosargājot līdz finišam.

Kā vēstīts, Puķītis olimpiskās spēles sāka pagājušajā sestdienā, kad izcīnīja 11.vietu 1500 metru distancē.

Pašlaik 24 gadus vecajam Puķītim šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņš 1500 metru distancē izcīnīja 15.vietu. Šis gads viņam sācies veiksmīgi, jo janvāra vidū latvietis guva trešo vietu Eiropas čempionāta 1000 metru distancē, pēc tam superfinālā finišējot septītais.

Tikmēr 20 gadus vecajam Zvejniekam šī ir debija olimpiskajās spēlēs. Viņš sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, reizi izcīnot 12.vietu 500 metru distancē.

Nākamajā nedēļā šorttrekā tiks aizvadītas arī sacensības 500 metros, kur piedalīsies Zvejnieks.

Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to kāda šorttreka sportista kvalificēšanās jau šī gada olimpiskajām spēlēm tiek uzskatīta par augstu sasniegumu. Zīmīgi, ka Puķītis ikdienā netrenējas ar Latvijas šorttreka izlasi, jo viņam to liedz ar Ventspils pašvaldību noslēgtais līgums.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāv 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

precizētas Latvijas šorttrekistu izcīnītās vietas.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi