Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Puķītis pārstāvēto valsti mainīs attieksmes, nevis naudas dēļ

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais šorttrekists Roberto Puķītis, kurš pirmdien paziņoja, ka aizvadījis savas pēdējās sacensības zem Latvijas karoga, pārstāvēto valsti mainīs attieksmes, nevis naudas dēļ, sarunā ar aģentūru LETA atzina sportists.

Kā vēstīts, Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, vienu no tiem latvietim pieņemot.

"Tas ir ilgākā laika posmā pieņemts lēmums. Vairākus mēnešus cerēju, ka kaut kas mainīsies. Iepriekšējā sezonā nestartēju, tāpēc nekādu citu piedāvājumu nevarēja būt, vienīgi runu līmenī. Šogad parādīju pavisam citu sniegumu sacensībās, bet Latvijā tāpat nekas nemainījās, tāpēc arī pieņēmu tādu lēmumu," stāstīja Puķītis.

Aģentūrai LETA Puķītis norādīja, ka sportista valsts piederību mainīs, jo viņam ir konflikts ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni.

Sportista pacietības vadzis esot lūzis pēc tam, kad viņš netika iekļauts stafetes komandā Eiropas čempionāta sacensībās, kā arī netika pie trim solītajām distancēm Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

"Divas dienas pirms olimpiskajām spēlēm paziņoja, ka es neslidošu 500 metros, lai gan pirms tam Aldons Vrubļevskis telefoniski apsolīja, ka slidošu visas trīs distances. Tāpat divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta runājām, ka varētu kopā slidot stafeti, bet meistarsacīkšu laikā mani neielika komandā," atklāja Puķītis.

Krievāne aģentūrai LETA skaidroja, ka Puķītis stafetē netika iekļauts, jo neesot pirms tam ieslidojies kopā ar komandas biedriem. Savukārt olimpiskajās spēlēs viņš nestartēja visās trijās distancēs, jo ceļazīmi bija izcīnījis tikai vienā. Tiesa, tika rasts kopsaucējs un viņš kopā ar Robertu Zvejnieku startēja divās disciplīnās.

Puķītis vēlreiz apstiprināja, ka Vrubļevskis viņam solījis vietu visās trijās distancēs.

"Ar Aldonu runāju, ka Pasaules kausa posmos no manis var neko negaidīt, jo nebiju startējis iepriekšējo sezonu. Teicu, ka pierādīšu sevi Eiropas čempionātā un olimpiskajās spēlēs. Eiropas čempionātā izcīnīju trešo vietu 1000 metros, tāpat arī pārējās distancēs biju priekšā Zvejniekam. Pateicu, ka jāslido ir labākajam. Tad arī man apsolīja, ka slidošu visas trīs distances. Nezinu, kas īsti notika. Manuprāt, notika kaut kādas sarunas ar Evitu vai citiem, kuri panāca, ka nestartēšu 500 metros. Pateicu, ka tas nav normāli - katru dienu mainīt domas," atklāja Puķītis.

Nosaucot galvenās priekšrocības, pārstāvot citu valsti, Puķītis vairākkārt minēja cieņu pret viņu kā cilvēku.

"Tāpat varu slidot stafetē un cīnīties par augstām vietām, ir labi treniņu apstākļi. Jā, pēc trešās vietas Eiropas čempionātā būtu no Latvijas dabūjis ko vairāk. Tomēr tas nav naudas, bet gan cieņas jautājums," uzsvēra Puķītis.

Tāpat Puķītis rēķinās, ka, mainot sporta pilsonību, vienu sezonu nāksies iztikt bez augstākā līmeņa sacensībām.

"Nākamā sezona man ir jāizlaiž, varēšu startēt tikai 2019.gada septembrī. Potenciālās valstis ir gatavas maksāt par to, ka tikai trenējos. Piedalīties varēšu tikai mazajos mačos, tā ka sacensību prakse arī būs," atzīmēja Puķītis.

Viņam esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt. Tāpat Puķītis noliedza, ka viens no potenciālajiem galamērķiem ir iepriekš neoficiāli izskanējusī Francija.

Puķītis arī pastāstīja, ka pēc iepriekšējās sezonas izlaišanas saņēmis tikai finansējumu no Ventspils pašvaldības, tāpēc šobrīd neesot ko zaudēt.

"Nav jau ko atņemt. Tā kā izpildīju priekšnosacījumus Latvijas Olimpiskās vienības sastāvam, arī to summu, kuru nopelnīju, viņiem man dot nevajadzēs," atzīmēja Puķītis, kurš domā, ka arī Ventspils savus ieguldītos līdzekļus atpakaļ neprasīs.

Puķītis šobrīd atrodas Latvijā un saceltajai ažiotāžai īpaši nepievērš uzmanību. "Īpaši par to neklausos, ko citi raksta un runā. Galvenais ir atbalsts no ģimenes un draugiem," pauda sportists.

Februārī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Puķītis bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs. Dienvidkorejā startēja arī Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15.vietā 1000 metru distancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi