Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rastorgujeva treneris neslēpj vilšanos par paveikto

Latvijas biatlonisti pieticīgi sākuši Phjončhanas Ziemas olimpiskās spēles, 10 kilometru sprintā Andrejam Rastorgujevam ar trim kļūdām šaušanā ierindojoties 24. vietā, savukārt Oskaram Muižniekam (divas kļūdas) nespējot iespraukties starp 60 labākajiem, kuri startēs iedzīšanā - debijā 66. vieta. Rastorgujeva treneris Intars Berkulis gan neslēpa vilšanos par paveikto, uzsverot, ka sportists var uzrādīt labākus rezultātus.

"Pirmajā šaušanā Andrejam šāvieni aizgāja pa leju. Bet tas ir normāli, jo korekcijas veica visi – kādam bija trīs sodi, kādam bija nulle. Andrejam neaizkrita viens mērķis, šāvienam aizlidojot uz pulksten pieciem. Tajā mirklī bija lielāks vējš, bet viss pārējais bija labi," Berkulis stāstīja par pirmo šaušanu, kurā Rastorgujevs kļūdījās reizi, pēcāk distancē strauji atgūstot iekavēto. Tomēr otrajā šautuvē Andrejs kļūdījās jau divas reizes.

"Otrajā šaušanā vējš nebija tāds, lai traucētu. Jāprasa pašam Andrejam, kāds viņš ienāca šautuvē. Pulss varbūt bija pārāk liels, varbūt otro apli nobrauca par ātru, jo ugunslīnijā viņš ienāca kā otrais. Jā, viņš šāva ātri, bet, vējš tajā brīdī nebija tas stiprākais. Visticamāk, pats netika galā ar šāvieniem," neapmierināts bija treneris.

"Ja salīdzina ar vakardienas sieviešu sprintu, šodien laikapstākļi bija labāki. Nebija tik skarbs vējš," Berkulis atgādināja par vējaino laiku sestdien, kad četras reizes sprintā no ugunslīnijas kļūdījās Baiba Bendika.

"Andrejs gan jau pats zināja, ka pēc pirmās šaušanas strauji kāpj uz augšu, informācija viņam trasē noteikti tika nodota. No 17.vietas uz otro ugunslīniju atbrauca kā otrais. Protams, pirmais aplis nebija diez ko ātrs, bet nedomāju, ka savukārt otrais aplis bija pārāk ātrs. Ja viņš jūt, ka var pabraukt, tad ir jābrauc. Speciāli taupīties nevar," uzsvēra Berkulis.

"Viennozīmīgi šajā trasē šaušana ir ļoti svarīga. Ar ātrumu Andrejam vairāk vai mazāk viss ir kārtībā. Ja šausies labi, viņš iedzīšanā var pakāpties krietni augstāk. Par rītdienas taktiku gan vēl izrunāsimies, ņemot vērā šīs dienas startu," noslēdza treneris.

Pirmdien iedzīšanās distancē dosies gan Rastorgujevs, gan 39. vietu dāmu sprintā ieguvusī Bendika.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi