Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rastorgujeva treneris satraukts par lielo vēja mainību Phjončhanas biatlona trasē

Latvijas vadošā biatlonista Andreja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis ir nedaudz satraukts par vēja mainību Phjončhanas olimpisko spēļu biatlona trasē, piektdien pēc pirmā treniņa žurnālistiem teica speciālists.

Vīriešu biatlonisti, tostarp Rastorgujevs un Oskars Muižnieks, pirmo startu šajā Olimpiādē aizvadīs svētdien, sacenšoties desmit kilometru sprinta distancē, bet abi sportisti pirmo treniņu aizvadīja piektdien.

"Treniņš bija labs, tikai vējš tāds mainīgs. Ir jāseko visu laiku tam līdzi. Abi puiši izskatās labi," teica Berkulis. Arī sestdien sportistiem iecerēta nodarbība dienas vidū, kamēr svētdien sacensības pēc Dienvidkorejas laika notiks vakarā, kad būs iestājusies tumsa un ieslēgts mākslīgais apgaismojums. "Sezonas laikā ir šauts arī mākslīgajā apgaismojumā, tā kā tas problēmas neradīs."

"Šodien šauteni vairākas reizes sanāca griezt pa labi un pa kreisi. Vējš mainījās ik pa dažām minūtēm. Puiši gan šāva diezgan labi, lielākoties "pa nullēm"," apmierināts bija Berkulis.

Zīmīgi, ka Rastorgujevs un Muižnieks Phjončhanā dzīvo pēc Latvijas laika, tādējādi abiem svētdienas sacensības sāksies kā pusdienlaikā, lai gan tobrīd Dienvidkorejā būs iestājusies jau tumsa.

"Andrejs arī pērn šeit Pasaules kausā jau dzīvoja pēc Latvijas laika. Viņš jutās labi, tāpēc šobrīd neko neesam mainījuši. Starti pēc Latvijas laika sanāk dienas vidū. Līdz ar to nav visu dienu jāgaida sacensības," teica Berkulis.

Berkulis atzina, ka Phjončhanas olimpisko spēļu trasē esot daudz jāstrādā, tāpēc sportistiem jābūt labā fiziskajā kondīcijā un atpūtai nebūs vaļas.

Phjončhanas olimpiskās spēles tika atklātas piektdien, bet noslēgsies 25.februārī.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Distance
D
Cik saprotu, katram biatlonistam savs-privātais vējš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi