Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevam 22.vieta Pasaules kausa posma sprintā

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Čehijas trasē Nove Mesto ieņēma 22.vietu Pasaules kausa septītā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Nepārspēts sprintā palika norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš finišēja pēc 24 minūtēm un 56,8 sekundēm, par 22,8 sekundēm pārspējot francūzi Kentēnu Fijonu-Majē. Savukārt trešais bija uzvarētāja brālis Tarjejs Bē, kurš savam radiniekam zaudēja vienu minūti un 1,1 sekundi.

Ceturtais 14 sekundes aiz goda pjedestāla bija mājinieks Mihals Krčmāržs, piekto vietu ieņēma slovēnis Jakovs Faks, bet sesto vietu ieņēma titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš vienīgais no pirmā sešinieka nesašāva visus mērķus.

Rastorgujevs kļūdījās pirmajā ugunslīnijā, bet otrajā bija nekļūdīgs, finišā uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 14,5 sekundes, kas deva 22.vietu. Trasē alūksnietim bija 29. ātrākais solis.

Tikmēr Edgars Mise ar diviem neaizvērtiem mērķiem bija teju piecarpus minūtes lēnāks par Bē un ieņēma 96.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks ar četriem soda apļiem bija 104. starp 106 finišējušajiem biatlonistiem.

Bažās par koronavīrusu Pasaules kausa posms Čehijā tiek aizvadīs pie tukšām tribīnēm.

Rastorgujevs sezonu sprintā sāka ar 18.vietu sezonas pirmajā posmā Zviedrijas pilsētā Estešundā. Hohfilcenē sprintā viņš finišēja 39.vietā, Francijas trasē Legrānā-Bornānā šajā disciplīnā viņš ierindojās 36.vietā. Labi rezultāti Latvijas labākajam biatlonistam bija Vācijas trasēs, Oberhofā ierindojoties 18., bet Rūpoldingā - 16.vietā.

Pasaules čempionātā Itālijas trasē Antholcā-Anterselvā Rastorgujevs ar sešiem "pūdeļiem" ieņēma vien 70.vietu, nekvalificējoties iedzīšanai un padarot par neiespējamu kvalificēšanos disciplīnai ar kopēju startu. Savukārt Eiropas meistarsacīkstēs Minskā viņš sprintā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot otro vietu.

Slotiņš Estešundā sprintā ieņēma 95., Hohfilcenē 100., Legrānā-Bornānā 96. un Oberhofā 101.vietu. Pasaules čempionātā viņam šajā disciplīnā tika 84., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 78.vieta.

Savukārt Mise sprinta disciplīnā Pasaules kausā šosezon debitēja Rūpoldingā, ieņemot 83.vietu. Vēl viņa kontā šajā sezonā sprintā ir 13.vieta pasaules meistarsacīkstēs junioriem Šveices trasē Lencerheidē un 53.vieta Eiropas čempionātā Minskā.

Jau ziņots, ka Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Nove Mesto ieņēma 44.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensības, nekvalificēdamās svētdien gaidāmajiem mačiem ar kopēju startu.

Sestdien notiks sacensības stafetēs sievietēm un vīriešiem, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Pēc Nove Mesto posma šosezon notiks vēl divi Pasaules kausa posmi - Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi