Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevam PK pirmajā posmā 21.vieta individuālajā distancē

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā individuālajā distancē demonstrēja labu precizitāti šaušanā un ierindojās 21.vietā.

Rastorgujevs vienīgās divas kļūdas pieļāva pēdējā šaušanā, kad neaizvēra divus mērķus. Uzvaru izcīnīja norvēģis Sturla Holms Legreids no Norvēģijas, kuram Rastorgujevs zaudēja trīs minūtes un 14,9 sekundes.

Norvēģim šīs bija tikai trešās Pasaules kausa sacensības karjerā.

Otro vietu izcīnīja aizvadītās sezonas kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, savam tautiem piekāpjoties par 19,6 sekundēm, bet trešais ar ar minūtes un 3,6 sekunžu deficītu bija vācietis Ēriks Lessers.

Rastorgujevam distancē bija 18.ātrākais solis. Pēc trešās šaušanas Latvijas sportists bija augstajā piektajā vietā, taču pēc pēdējās ugunslīnijas izslīdēja ārpus divdesmitnieka - 21.pozīcija.

Debitants no Latvijas Rūdis Balodis vienīgo kļūdu pieļāva trešajā šautuvē un ierindojās 58.vietā, līderim zaudēdams sešas minūtes un 20 sekundes.

Vēl viens Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš kopumā neaizvēra astoņus mērķus un ierindojās 96.pozīcijā starp 101 biatlonistu.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 60 punktiem līderis ir Legreids, viņam tautiem Bē ir par sešiem punktiem mazāk, bet Lessers nopelnījis 48 punktus. Rastorgujevs par 21.vietu sestdienas posmā nopelnījis 20 punktus.

Šāds pats vietu un punktu sadalījums pagaidām ir arī individuālajā distancē.

Tikmēr dāmu konkurencē Latviju starp 103 biatlonistēm pārstāvēja Annija Keita Sabule, kurai šī bija debija Pasaules kausa sacensībās.

15 kilometru distanci visātrāk veica aizvadītās sezonas kopvērtējuma uzvarētāja itāliete Doroteja Vīrere, kura šautuvēs kļūdas nepieļāva un finišēja pēc 44 minūtēm un 0,9 sekundēm. Viņa par astoņām sekundes desmitdaļām apsteidza Denīzi Hermani no Vācijas, bet Johanna Skotheima no Zviedrijas līderei zaudēja 24,1 sekundi.

Sabule debijā šaušanā pieļāva trīs kļūdas. Divi mērķi netika aizvērti otrajā ugunslīnijā, bet vēl viens - ceturtajā. Šāds sniegums viņai ļāva ierindoties 94.vietā, uzvarētājai zaudējot deviņas minūtes un 32 sekundes.

Iepriekšējā sezonā Rastorgujevs individuālajā distancē startēja visās trīs sacensībās, ieņemot 34. (Estešundā), 19. (Pokļukā) un 22.vietu (pasaules čempionātā Antholcā). Alūksnietis Pasaules kausā vairākas reizes finišēja otrajā desmitā, bet kopvērtējumā ieņēma 29.vietu.

Rastorgujevs, kurš starpsezonā trenējās kopā ar Vācijas izlasi, savu augstāko rezultātu individuālajā distancē sasniedza 2012./2013.gada sezonā, kad Sočos izcīnīja ceturto vietu.

Slotiņš sezonas pirmajās sacensībās individuālajā distancē nefinišēja, bet pārējās divās bija 103. un 91.vietā. Viņam vēl priekšā cīņa par pirmajiem punktiem Pasaules kausā.

Covid-19 piesardzības pasākumi Latvijas izlasē iespēju debitēt Pasaules kausā deva 21 gadu vecajam Balodim.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu individuālajā distancē ieguva francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalīsies neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim.

Šonedēļ Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ziņoja, ka Covid-19 konstatēts Latvijas izlasē - pozitīvs tests bijis vienam no tehniskajiem darbiniekiem.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus pirmajā posmā pildīs Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pirmdienas.

Ja Bendikai un Bricim pēdējie Covid-19 testi būs negatīvi, tad viņi varētu pievienoties turpat Somijā gaidāmajam otrajam posmam.

Pasaules kausa sezona sestdien startēja Kontiolahti. Svētdien sportisti spēkosies sprinta disciplīnā.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Kontiolahti, bet pēc tam decembrī divi etapi notiks Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Papildināta visa ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi