Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rastorgujevam sestā vieta Pasaules kausa posmā biatlonā individuālajā distancē

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā Pasaules kausa biatlonā astotajā posmā ieņēma sesto vietu 20 kilometru individuālajā distancē, Renārs Birkentāls izcīnīja 45.vietu, bet Edgars Mise - 69.vietu.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš ar perfektu šaušanu finišēja 49 minūtēs un 31 sekundē, svinot ceturto uzvaru Pasaules kausa posmos šajā disciplīnā un 11.uzvaru visās individuālajās disciplīnās.

Otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi norvēģi Tarjei Bē un Vetle Šostads Kristiansens, kuri, pieļaujot pa vienai kļūdai, atpalika no sava tautieša attiecīgi 28,5 sekundes un minūti un 5,6 sekundes. 

Uzreiz ārpus labāko trijnieka palika Eriks Pero, kamēr piektajā vietā sacensības noslēdza Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngness Bē, kurš tika pie Mazā kristāla globusa individuālajā distancē.

Rastorgujevs sacensības sāka ar sašautiem 15 mērķiem, kļūdoties vien pirmajā šāvienā pēdējā ugunslīnijā. Ar vienu soda minūti Rastorgujevs ierindojās sestajā vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 44 sekundes.

Birkentāls sāka ar pieciem sašautiem mērķiem, pārējās ugunslīnijās nopelnot pa soda minūtei. Latvijas biatlonists ieņēma 45.vietu, no uzvarētāja atpaliekot nepilnas sešas minūtes.

Mise pirmoreiz šaušanā kļūdījās vien trešajā ugunslīnijā, nopelnot vienu soda minūti, un pēdējā šaušanā nopelnīja vēl divas soda minūtes, finišā piekāpjoties labākā rezultāta īpašniekam astoņas minūtes un 26,4 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmā sešas vietas aizņem norvēģi - pirmais ar 851 punktu ir Juhanness Tīngness Bē, otro vietu ar 783 punktiem ieņem līdera brālis Tarjei, 745 punkti ir Juhannesam Dālem-Ševdālam. Rastorgujevs ar 320 punktiem ir 18., bet Birkentāls ar 33 punktiem ieņem 55.pozīciju.

Pasaules čempionātā "klasikā" Rastorgujevs izcīnīja ceturto vietu, kas bija viņa otrs labākais rezultāts Čehijā, jo tās viņš noslēdza ar Latvijas biatlona augstāko sasniegumu pasaules meistarsacīkšu vēsturē - sudraba medaļu sacensībās ar kopēju startu. Birkentāls Nove Mesto individuālajā distancē ieņēma 68.vietu.

Ceturtais 20 kilometros Rastorgujevs bija arī sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Estešundā, Aleksandram Patrijukam ieņemot 91., bet Birkentālam - 97.vietu. Saīsinātajā individuālajā distancē Anthlocā Rastorgujevs finišēja 13., Birkentāls - 29., bet Patrijuks - 86.vietā.

Jau ziņots, ka Baiba Bendika piektdien 15 individuālajā distancē izcīnīja 21.vietu, Sanita Buliņa ieņēma 61., bet Annija Keita Sabule - 65.vietu.

Sestdien notiks sacensības ar kopēju startu, bet svētdien - jauktās stafetes.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Ziemeļameriku, kur ASV un Kanādā aizvadīs sezonas noslēdzošos divus Pasaules kausa posmus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi