Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rastorgujevam sudrabs pasaules militārpersonu čempionātā

Latvijas labākais biatlonists un Militārās policijas dižkareivis Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Austrijā izcīnīja otro vietu pasaules militārpersonu čempionāta sprinta distancē.

Tā kļuvusi par Latvijas pirmo medaļu šāda veida sacensībās.

Par desmit kilometru sprinta distances uzvarētāju tika kronēts Šveices sportists Benjamins Vegers, kurš finišu sasniedza pēc 23 minūtēm un 48,7 sekundēm, ugunslīnijā pieļaudams vienu kļūdu.

Arī Rastorgujevs šaušanā nesašāva vienu mērķi un uzvarētājam piekāpās par pusminūti. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās austrietis Dominiks Landertingers, kurš Latvijas vadošajam biatlonistam piekāpās par divām sekundēm.

Tikmēr 56.vietu ar septiņām kļūdām šaušanā ieņēma Aleksandrs Patrijuks, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā piecas minūtes. Tikmēr 59.pozīcijā ar sešiem nesašautiem mērķiem bija Vladislavs Ņedaivodins, bet 63.vietu ar sešām kļūdām ugunslīnijā ieņēma Kristians Patrijuks.

Sacensības vīriem finišēja 68 biatlonisti.

Komandu vērtējumā Latvija ieņēma 15.vietu, apsteidzot vien Serbiju un Libānu, kamēr par uzvarētāju tika kļuva Austrija ar Landertingeru, Simonu Ederu un Sveru Resēgeru sastāvā.

Savukārt sacensībās dāmām Jūlija Matvijenko šāva bez kļūdām, ieņemdama 27.vietu 33 sportistu konkurencē.

Dāmām par čempioni tika kronēta pazīstamā vāciete Franciska Hildebrande, sudrabu izcīnīja ukrainiete Jūlija Džima, bet trešā bija poliete Kinga Mitoraja.

Šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām.

Savukārt šī gada Pasaules kausa ieskaitē Rastorgujevam 13.vieta, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi