Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rastorgujevam trīs kļūdas netraucē izcīnīt 18.vietu PK posma sprintā

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Vācijas trasē Oberhofā izcīnīja 18.vietu Pasaules kausa ceturtā posma desmit kilometru sprinta sacensības, bet viņa dalība svētdien gaidāmajos mačos ar kopēju startu ir zem jautājuma zīmes.

Oberhofu šajās dienās skāris pamatīgs slapjdraņķis, kā rezultātā sacensības norisinājās pa 2,5 kilometrus garu trasi, kuru klāja mākslīgais sniegs. Turklāt, sacensību laikā līņāja.

Rastorgujevs distancē devās ar otro numuru, taču jau pirmajā ugunslīnijā neaizvēra divus mērķus. Vēl viena kļūda viņam otrajā šaušanā, kas gan netraucēja izcīnīt augsto 18.vietu.

Uzvaru svinēja francūzis Martēns Furkads, kurš šāva nekļūdīgi, finišēdams pēc 25 minūtēm un 27,2 sekundēm. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Emiljēns Žakelēns, kurš zaudēja 17,6 sekundes, bet trešais ar 24,4 sekunžu deficītu bija vācietis Johanness Kūns. Žakelēns un Kūns noslēpoja pa vienam soda aplim katrs.

Ceturto un piekto vietu ieņēma krievi Matvejs Jeļisejevs un Aleksandrs Loginovs, bet pirmo sešinieku noslēdza francūzis Simons Destjē. Ģimenes apstākļu dēļ nestartē Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē, bet viņa brālis Tarjejs pēc otrā ugunslīnijā nesašautā mērķa aizmirsa doties soda aplī, kā rezultātā vēlāk tomēr atgriezās un veica papildu 150 metrus. T.Bē samierinājās ar 24.vietu, taču var tikt diskvalificēts par slēpošanu pretējā virzienā.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 45,9 sekundes, kas deva 18.vietu. Trasē alūksnietim bija 11. ātrākais solis.

No 17.vietu izcīnījušā zviedra Jespera Nēlina viņš atpalika 0,2 sekundes un tieši tik daudz viņu šķir no dalības svētdien gaidāmajā 15 kilometru distancē ar kopēju startu. Starp svētdienas mača dalībniekiem šobrīd ir ukrainis Dmitro Pidručnijs, kuram šajā laikā nāca pasaulē dēls, tāpēc viņam nedēļas sākumā tika iedotas trīs brīvas dienas. Pidručnijs piektdien atgriezīsies Ukrainas izlases nometnē, bet sestdien stafetē viņš šādos apstākļos nestartēs, lai labāk sagatavotos svētdienas mačiem.

Tāpat arī Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš netrāpīja trīs mērķos, zaudējot vairāk nekā četras minūtes, kas deva attiecīgi 92. un 101.vietu 110 biatlonistu konkurencē.

Kopvērtējumā vadību saglabājis J.T.Bē, kuram ir 374 punkti, otrais ar 330 punktiem ir viņa brālis T.Bē, bet trešo pozīciju ar 327 punktiem ieņem Furkads. Rastorgujevs iekrājis 90 punktus, kas dod 27.vietu.

Pirmajā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja 18.vietu, otrajā - 39. un trešajā - 36.vietu. Vēl viņa kontā šajā sezonā 34.pozīcija individuālajā distancē pirmajā Pasaules kausa posmā, kā arī 19. un 33.vieta iedzīšanā attiecīgi otrajā un trešajā posmā.

Patrijukam sprintā šosezon bija attiecīgi 83., 106. un 90.vieta, bet Slotiņš finišēja 95., 100. un 96.pozīcijā.

Pirmajā posmā individuālajā distancē Patrijuks Estešundā bija 100.vietā, bet Slotiņš krita un nefinišēja.

Sestdien notiks komandu stafetes, Latvijas izlasei piedaloties vien sacensībām vīriešiem, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu, kurām nekvalificējās Latvijas sieviešu biatlona līdere Baiba Bendika.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau nākamajā nedēļā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi