Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rastorgujevam trīs kļūdas šaušanā un 15. vieta iedzīšanā Holmenkollenē

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Holmenkollenes trasē Norvēģijā izcīnīja 15. vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā - astotā - posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās. Rastorgujevs ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, sacensības uzvarētājam Martēnam Furkadam finišā zaudējot vienu minūti un 21,6 sekundes.

Furkads šautuvē pieļāva divas kļūdas un finišēja pēc 31 minūtes un 31,6 sekundēm. Tikmēr otro vietu izcīnīja itālis Lukass Hofers, kurš veica vienu soda apli un Furkadam zaudēja 18,1 sekundi. Savukārt trešais bija norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš neaizvēra četrus mērķus un no francūža atpalika 32,5 sekundes.

Rastogujevs trasē devās ar 15. numuru 48 sekundes aiz sprinta uzvarētāja Henrika L'Ābē-Lunna. Pirmajā šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu un bija 16. pozīcijā, bet otrajā ugunslīnijā bija nekļūdīgs, kas ļāva pakāpties uz 13. vietu.

Pirms trešās šaušanas Rastorgujevs bija pakāpies uz astoto vietu, pirmajam trijniekam zaudējot 15 sekundes, taču pieļāva divas kļūdas, kā rezultātā atkrita uz 19. pozīciju. Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists aizvēra visus piecus mērķus un no šautuves izslēpoja 17. pozīcijā, bet līdz finišam viņš pakāpās par vēl divām vietām.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir Furkads un Bē, kuri guvuši attiecīgi 996 un 947 punktus, bet trešo vietu ar 627 punktiem ieņem krievs Antons Šipuļins, kurš sestdien bija septītais.

Savukārt Rastorgujevs ar 406 punktiem ir 15. pozīcijā, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodas 90. pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi