Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rastorgujevs ar lēnu slēpojumu sprinta distances beigās zaudē vietu desmitniekā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Holmenkollenes trasē Norvēģijā izcīnīja 15.vietu Pasaules kausa sezonas priekšpēdējā, astotā, posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu pirmajā šaušanā, bet otrajā bija precīzs, atrazdamies pirmajā desmitniekā. Tiesa, pēdējā aplī līdz finišam ievērojami kritās viņa slēpojuma temps, Latvijas biatlonistam atkāpjoties uz 15.pozīciju. Pirmajos divos apļos latvietis bija starp ātrākajiem sportistiem, bet trešajā aplī trasē uzrādīja vien 44.rezultātu.

Sacensībās uzvaru izcīnīja norvēģis Henriks L'Ābē-Lunns, kurš šāva precīzi un finišēja pēc 26 minūtēm un 10,3 sekundēm.

Tikmēr otrajā vietā bija viņa tautietis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš veica vienu soda apli un zaudēja 6,1 sekundi. Savukārt trešais bija francūzis Martēns Furkads, kurš šāva nekļūdīgi un bija vēl 0,8 sekundes lēnāks.

Rastorgujevs uzvarētājām piekāpās par 47,6 sekundēm, pirmajam desmitniekam zaudēdams nepilnas septiņas sekundes.

Tikmēr Aleksandrs Patrijuks ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma 79.vietu, uzvarētājam zaudējot vairāk nekā divarpus minūtes, kamēr Roberts Slotiņš ar četriem neaizvērtiem mērķiem bija 99.pozīcijā 103 biatlonistu konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir Furkads un J.T. Bē, kuri guvuši attiecīgi 936 un 899 punktus, bet trešo vietu ar 591 punktu ieņem krievs Antons Šipuļins, kurš ceturtdien bija 18.pozīcijā.

Savukārt Rastorgujevs ar 380 punktiem par vienu vietu pakāpies uz 15.pozīciju, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 90.pozīcijā.

Sprintā vienas sacensības pirms sezonas beigām līderis ar 355 punktiem ir J.T.Bē, otro vietu ar 324 punktiem ieņem Furkads, bet tālāk ar 225 punktiem ir Šipuļins un vācietis Arnds Peifers.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Baiba Bendika ceturtdien Norvēģijā pieļāva divas kļūdas šaušanā 7,5 kilometru sprinta distancē, netiekot starp 40 labākajām dalībniecēm, tomēr iegūstot iespēju svētdien startēt iedzīšanas sacensībās. Bendika, kura abus soda apļus nopelnīja šaujot guļus stāvoklī, ieņēma 44.vietu 97 dalībnieču konkurencē.

Iepriekšējā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla. Svētdien Rastorgujevs, startējot nevesels, piedalījās 15 kilometru masu starta distancē, ieņemot 22.pozīciju.

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet pirms nedēļas viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, arī šajā posmā nestartē.

Sestdien norisināsies sacensības vīriem iedzīšanā 12,5 kilometru distancē un dāmām 4x6 kilometru stafetē. Pasaules kausa astotais posms noslēgsies svētdien ar desmit kilometru iedzīšanu dāmām un 4x7,5 kilometru stafeti kungiem.

Pasaules kausa pēdējais etaps pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko sola boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi