Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs cīnās par pjedestālu PK sezonas pēdējā posma sprintā

Šodien Tjumeņā ar desmit kilometra sprinta sacensībām vīriem sāksies Pasaules kausa biatlonā sezonas pēdējais, devītais, posms, Latviju pārstāvot Andrejam Rastorgujevam, Aleksandram Patrijukam, Robertam Slotiņam.

Sacensības sprintā sāksies plkst.15.45 pēc Latvijas laika un tiešraidē tās translēs kanāls Eurosport 1.

Rastorgujevs trasē dosies ar 15.numuru, Patrijukam būs 47.numurs, bet Slotiņam - 65.numurs. Sprintam pieteikušies 84 biatlonisti.

Pirms divām nedēļām Rastorgujevs septītajā posmā Kontiolahti sprintā izcīnīja otro vietu, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla.

Rastorgujevs pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet pirms divām nedēļām viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Savukārt pagājušajā nedēļā viņš sprintā izcīnīja 15.vietu, tādā pašā pozīcijā finišējot arī iedzīšanā.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, pēc olimpiskajām spēlēm sacensībās nepiedalās.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir francūzis Martēns Furkads un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kuri guvuši attiecīgi 996 un 947 punktus, bet trešo vietu ar 627 punktiem ieņem krievs Antons Šipuļins.

Savukārt Rastorgujevs ar 406 punktiem ir 15.pozīcijā, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 90.pozīcijā.

Sprinta disciplīnā pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām līderim J.T.Bē ir 355 punkti, Furkads guvis 324 punktus, bet tālāk ar 225 punktiem ir Šipuļins un vācietis Arnds Peifers. Rastorgujevs sprintā iekrājis 181 punktu, kas viņam dod astoto vietu.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā spēkosies dāmas, Latviju pārstāvot Baibai Bendikai, sestdien notiks iedzīšana, bet Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar sacensībām masu startā.

Kā vēstīts, Pasaules kausu Tjumeņā boikotē Kanādas, Čehijas, Ukrainas un ASV biatlona izlases, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi