Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rastorgujevs neaizver pirmos divus mērķus, sprintā finišējot 36. vietā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Francijas trasē Legrānā-Bornānā ieņēma 36.vietu Pasaules kausa trešā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Savu pirmo uzvaru Pasaules kausā izcīnīja vācietis Benedikts Dolls, kurš sašāva visus mērķus, finišēdams pēc 23 minūtēm un 22,1 sekundes.

Otro vietu izcīnīja norvēģis Tarjejs Bē, kurš arī šāva nekļūdīgi un Dollam zaudēja 9,4 sekundes, bet trešais ar desmit aizvērtiem mērķiem bija francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš uzvarētājam zaudēja 11,3 sekundes.

No ceturtās līdz sestajai vietai bija trīs norvēģi. Ar diviem nesašautiem mērķiem 3,5 sekundes pirmajam trijniekam zaudēja Juhanness Tīngnēss Bē, kurš aiz sevis atstāja nekļūdīgi šāvušos Ērlenu Bjēntegordu un Juhannesu Dāli.

Rastorgujevs trasē devās ar trešo numuru un pirmajā ugunslīnijā neaizvēra pirmos divus mērķus, taču turpinājumā bija nekļūdīgs, uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 28,9 sekundes, kas deva 36.vietu. Alūksnietim trasē bija 25. ātrākais solis.

Tikmēr Aleksandrs Patrijuks noslēpoja divus soda apļus un Dollam zaudēja vairāk nekā trīsarpus minūtes, kas deva 90.vietu, bet Roberts Slotiņš ar trim nesašautiem mērķiem un vairāk nekā četru minūšu deficītu bija 96.pozīcijā 100 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 254 punktiem ir J.T.Bē, 222 punkti ir T.Bē, 209 punktus iekrājis piektdien astotajā vietā finišējušais Simons Destjē, bet ceturtais ar 207 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kuram šoreiz 11.pozīcija. Rastorgujevs ar 59 punktiem ir 26.vietā.

Pirmajā posmā Rastorgujevs sprintā izcīnīja 18.vietu, bet individuālajā distancē bija 34.pozīcijā. Patrijukam šajās disciplīnās bija attiecīgi 83. un 100.vieta, bet Slotiņš pēc 95.pozīcijas sprintā, individuālajā distancēs krita jau pirmajā aplī.

Otrajā posmā Rastorgujevs bija 39. sprintā, bet iedzīšanā pacēlās par 20 vietām augstāk. Patrijuks Hohfilcenē bija 106.vietā sprintā, bet Slotiņš finišēja sešas vietas augstāk.

Piektdien 7,5 kilometru sprintā sacentīsies sievietes, sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau jaunajā gadā Vācijas trasē Oberhofā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi