Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs: Olimpiskajā trasē sniegs ir gluži kā smiltis

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Phjončhanas olimpiskajās spēlē cer uzlabot savu šaušanu, talkā ņemot no franču leģendas Rafaela Puarē aizgūtas zināšanas.

Šodien Phjončhanā tika atklātas 23. Ziemas olimpiskās spēles. Rastorgujevs rīta pusē aizvadīja treniņu, bet atklāšanas ceremonijā nepiedalījās, jo vēlas koncentrēties startiem.

"Viss ir labi, apstākļi patīk, vienīgi treniņš varēja būt vēlāk, jo sacensības mums sāksies vakarā, kad būs citādāka sniega struktūra. Olimpiskajā trasē sniegs ir gluži kā smiltis. Pa dienu, kad ir siltāks, situācija uzlabojas," pēc pirmā treniņa teica latviešu biatlonists.

Viņam patīk Phjončhanas olimpisko spēļu trase, kurā treniņos varēja uzrādīt labu ātrumu.

"Pagaidām treniņos viss ir mierīgi. Atlidojām tikai ceturtdien un ķermenim vēl ir jāsaprot, kur atrodos. Šobrīd režīms ir mierīgs," atzīmēja Rastorgujevs.

Šodien tika veikta arī piešaude, bet sacensībās ugunslīnijā būs citādāks apgaismojums.

"Jāpielāgojas pie jebkuras gaismas. Savukārt pie vēja gan jāpierod. Tas dažbrīd ir spēcīgāks, tad atkal vājāks. Treniņā ļoti svarīgi saprast, kāds īsti ir vējš, lai tam varētu pielāgoties. Šeit maza kļūda izšķirs daudz," skaidroja biatlonists.

Olimpisko spēļu priekšvakarā Phjončhanā uzliesmoja lipīgais norovīruss, līdz ar to biatlonisti cenšas dzīvot noslēgti.

Rastorgujevs olimpiskajām spēlēm gatavs arī psiholoģiski, turklāt cer uzlabot šaušanu. Šosezon viņš Pasaules kausa sacensībās sašāvis 75% mērķu, kas ir vājākais rezultāts pēdējo četru sezonu laikā.

"Ļoti svarīgi, ka palika mūsu slēpju smērētājs. Viņš turklāt ieteica nelielas nianses arī šaušanā - bija konsultējies ar vienu no labākajiem šāvējiem Rafaelu Puarē. No viņa tika šis tas aizgūts. Paņēmām pavisam mazu niansi, taču tā var nospēlēt diezgan daudz. Kas tā ir par lietu, to atklāšu vēlāk, ja izdosies," stāstīja Rastorgujevs.

"Daudz strādājam ar psiholoģiju. Tāpēc viena puse komandas uzmanību pievērš tam, bet otra - fiziskajam varējumam. Tas ir ļoti svarīgi. Ja kāda lieta "iekrīt" galvā, tu zaudē koncentrēšanās spēju," teica biatlonists.

Pirms divām nedēļām Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta desmit kilometru distancē. Alūksnietis pēc tam nav atvadījies no savas bārdiņas.

"Citādāk nevaru, tas ir manas veiksmes simbols," noteica Rastorgujevs.

Pašlaik 29 gadus vecajam Rastorgujevam šīs būs trešās olimpiskās spēles. Savu labāko rezultātu olimpiskajās spēlēs viņš sasniedza pirms četriem gadiem Sočos, kur 12,5 kilometru iedzīšanā izcīnīja devīto vietu.

Phjončhanā pirmais starts Rastorgujevam plānots svētdien, kad plkst.13.15 pēc Latvijas laika sāksies desmit kilometru sprinta sacensības.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

???
?
Vai arī tagad nevar iztikt bez debīliem komentāriem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi