Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rastorgujevs PČ klasikā uzreiz aiz labāko divdesmitnieka

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Itālijā ieņēma 22.vietu pasaules čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē, kamēr Aleksandrs Patrijuks ierindojās 61., bet Roberts Slotiņš - 91.vietā.

Rastorgujevs pirmajā šautuvē kļūdījās vienreiz, bet nākamajās divās bija precīzs, pēc trešās ugunslīnijas pakāpjoties uz piekto vietu. Pēdējā šautuvē stāvus garām mērķim lidoja pirmā, trešā un ceturtā lode, rangu tabulā Rastorgujevu pabīdot 15 vietas zemāk. Līdz finišam 15.ātrākajam slēpotājam šajās sacensībās nācās atkāpties vēl par vienu vietu un finišēt 22.vietā četras minūtes un 32,4 sekundes aiz uzvarētāja francūža Martēna Furkada.

Patrijuks vienreiz kļūdījās pirmajā šautuvē, divreiz - pēdējā un ierindojās 61.vietā septiņas minūtes un 28,8 sekundes aiz uzvarētāja.

Slotiņam par klupšanas akmeni kļuva šaušana stāvus. Reizi viņš kļūdījās pirmajā šautuvē guļus un vēl piecreiz, šaujot stāvus. Trīsreiz tas notika otrajā šautuvē un vēl divreiz - ceturtajā. No Furkada Latvijas biatlonists atpalika par 11 minūtēm un 48,1 sekundi un ieņēma 91.vietu 104 biatlonistu konkurencē.

Furkads distancē pavadīja 49 minūtes un 43,1 sekundi un vienreiz garām šāva pēdējā ugunslīnijā.

Otro vietu ieņēma sacensību galvenais favorīts norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš pa reizei kļūdījās pirmajā un pēdējā šautuvē un no uzvarētāja atpalika par 38 sekundēm.

Trešais finišēja austrietis Dominiks Landertingers, kurš reizi nopūdelēja pēdēja ugunslīnijā.

Pasaules čempionātā biatlonisti cīnās arī par punktiem Pasaules kausa ieskaitē. Līderis pēc 16 no 24 individuālajām disciplīnām šosezon ar 752 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, viņam ar 658 punktiem seko tautietis Kentēns Fijons-Majē, bet trešais ar 630 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. Viņš par 50 punktiem apsteidz savu brāli Tarjeju Bē. Rastorgujevs iekrājis 196 punktus un ir 25.pozīcijā. 

Šodien tika noskaidrots Mazā kristāla globusa ieguvējs individuālajā distancē. Par to kļuva Martēns Furkads, kurš finišēja ar 174 punktiem. Otrais ar 145 punktiem finišēja Juhanness Tīngnēss Bē, bet trešais ar 120 punktiem - Fijons-Majē. Rastorgujevs ar 48 punktiem ieņēma 22.vietu.

Jau ziņots, ka sprintā Rastorgujevs pieļāva sešas kļūdas un ieņēma vien 70.vietu, kas liedza piedalīties iedzīšanā. Lai kvalificētos čempionāta noslēguma gaidāmajām sacensībām ar kopēju startu, viņam šodien bija jāsasniedz augstvērtīgs rezultāts, visticamāk, jāizcīna medaļa.

Rastorgujevam pasaules čempionātos labākais rezultāts individuālajā distancē ir pērn izcīnītā 13.vieta. Patrijuks pirms gada bija 60., bet Slotiņš ne reizi nav ticis pirmajā deviņdesmitniekā. Šosezon Latvijas izlases līderis Rastorgujevs 20 kilometros Estešundā bija 34.vietā, bet Pokļukā izcīnīja 19.pozīciju.

Šajā čempionātā Latvijas izlasē labāko sniegumu demonstrējusi Baiba Bendika, kura bija 12. sprintā, pakāpās uz devīto vietu iedzīšanā, bet individuālajā distancē ieņēma 25.pozīciju. 

Čempionāta turpinājumā medaļas tiks sadalītas arī jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāv Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi