Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs un Bendika uzreiz aiz pjedestāla EČ jauktajā pāru stafetē

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Baltkrievijā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta jauktajā pāru stafetē.

Ceturtdien jauktajā pāru stafetē uzvaru svinēja norvēģi Karolīne Erdala un Endre Stremšeims, kuri kopumā izmantoja 12 rezerves patronas, bet soda apļus neslēpoja, finišējot pēc 47 minūtēm un 12,2 sekundēm.

Uzvarētāji par 11,5 sekundēm apsteidza vāciešus Stefāniju Šēreri un Justu Strelovi, kuri kļūdījās tikai piecas reizes, bet iztika bez soda apļiem. Tāpat papildus distance nebija jāveic bronzas medaļniekiem no Ukrainas Anastasijai Merkušinai un Ruslanam Tkaļenko. Ukraiņi vāciešiem zaudēja vien 0,03 sekundes, bet Latvijas duetu apsteidza par teju 46 sekundēm.

Uzreiz aiz vadošā trijnieka finišēja Bendika/Rastorgujevs, kuri kopumā izmantoja 13 rezerves patronas, neaizverot divus mērķus. Rastorgujevs savā pirmajā etapā katrā no šautuvēm pat ar rezerves patronu palīdzību nespēja aizvērt vienu mērķi, kā rezultātā viņš pirms stafetes nodošanas bija izslēpojis jau divus soda apļus.

Rastorgujevs stafeti pārņēma trešajā pozīcijā, bet šautuvē ieradās līdera godā. Ne tik precīzais sniegums viņu nobīdīja uz sesto pozīciju, bet Bendika nākamajā etapā bija gana ātra šautuvē un pakāpās uz piekto vietu, no vadošā trijnieka iepaliekot pusminūti. Distances turpinājumā Rastorgujevs soda apļus vairs neizslēpoja. Latvieši līderiem zaudēja 57,6 sekundes.

Bendikai starp dāmām bija ātrākais solis trasē, bet Rastorgujevs bija otrs ātrākais.

Nepilnas desmit sekundes lēnāks bija Austrijas duets.

Ceturtdien vēl paredzēta 4x6 kilometru jauktā stafete, sestdien sacensības turpināsies ar sprinta disciplīnām, bet svētdien - iedzīšanu. 4x6 kilometru stafetē Latviju pārstāvēs Ieva Pūce, Jūlija Matvijenko, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rastorgujevs trešdien supersprinta finālā izcīnīja devīto vietu, kamēr Bendika ierindojās 13.pozīcijā. Latvijas sportisti Ieva Pūce, Jūlija Matvijenko, Annija Keita Sabule, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš nepārvarēja supersprinta kvalifikāciju.

Eiropas čempionātā, kas norisināsies līdz svētdienai, Latviju pārstāv Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko, Ieva Pūce, Annija Keita Sabule, Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

Eiropas čempionātam biatlonā bija jānotiek Igaunijas trasē Otepē, taču siltās ziemas dēļ meistarsacīkstes tika pārceltas uz Raubičiem.

Jau ziņots, ka iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā no Latvijas sportistiem visaugstvērtīgākos rezultātus sasniedza Bendika.

Pēc Eiropas čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi