Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rezultāti pasliktinās

Andrejs Rastorgujevs sprintā startē pirmais, kvalificējas kā pēdējais.

Neveiksmīgākās sezonas sacensības aizvadīja Andrejs Rastorgujevs. Latvijas vadošais biatlonists sprintā startēja kā pirmais, tomēr iedzīšanā iekļuva ar pēdējo biļetenu, finišēdams 60. vietā.

Rastorgujevs šosezon vēl nav izcēlies ar augstvērtīgiem rezultātiem. Sezonas atklāšanas sacensībās Kontiolahti izcīnītā 21. vieta pagaidām ir labākais sasniegums. Rezultātu līkne četru posmu garumā ir virzījusies lejup, ko apliecināja sprints ceturtdien. Trīs kļūdas un viduvējs slēpošanas ātrums deva 60. vietu starp 108 biatlonistiem. Tik zemu Rastorgujevs nebija finišējis kopš sprinta Antholcā šī gada sākumā, kur toreiz ar sešām kļūdām ieņēma 70. pozīciju.

32 gadus vecais Rastorgujevs vairs nav tik ātrs. Vien 44. labākais slēpojuma laiks, un uz beigām temps samazinājās. Ja pirmais aplis tika veikts ar 22. ātrāko soli, tad nākamajos divos attiecīgi bija 50. un 58. rezultāts, kas norāda uz nevienmērīga spēka sadalīšanu distances garumā, lai gan tas Rastorgujevam ir bijis raksturīgi arī iepriekšējās sezonās.

Diemžēl arī pārējie divi Latvijas biatlonisti sprintā neiepriecināja. Edgars Mise ar vienu kļūdu ieņēma 94. vietu, savukārt Aleksandram Patrijukam šaušanā klājās sliktāk – neaizvērti pieci mērķi un vien 102. vieta.

Sacensībās dominēja norvēģi, aizņemot pirmās četras vietas. Otro uzvaru šosezon izcīnīja Norvēģijas izlases jaunatklājums Sturla Holms Legreids. 23 gadus vecais biatlonists bija absolūti precīzs un par astoņām sekundēm apsteidza savu komandas biedru Juhanesu Dāli. 

Pasaules kausa līderis Juhanness Tinness Bē finišēja trešais. Šosezon viņam sliktākais sniegums ir ceturtā vieta. 

Sestdien vīri sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien būs masu starts, kam kvalificēsies 30 labākie. Lai Rastorgujevs startētu svētdien, viņam iedzīšanā būs jāpaveic gandrīz vai neiespējamais.

Krietni labākas izredzes iekļūt masu startā ir Baibai Bendikai, kura sprintu aizvadīs piektdien. Covid-19 izslimojusī Bendika sezonu pagājušonedēļ iesāka ar 20. vietu sprintā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi