Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sala dēļ atceltas svētdien plānotās PK sprinta sacensības biatlonā

Atceltas svētdien Kenmorā, Kanādā, paredzētās Pasaules kausa septītā posma sprinta sacensības. Bija paredzēts, ka vispirms plkst. 21.20 pēc Latvijas laika desmit kilometru sprintā sacentīsies vīrieši, bet plkst. 23.45 uz starta 7,5 kilometru distancē stāsies dāmas. Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) paziņoja, ka nolemts sacensības atcelt - šobrīd sacensību norises vietā valda pamatīgs sals. Latviju šajās sacensībās bija plānots pārstāvēt Andrejma Rastorgujevam, Aleksandram Patrijukam, Daumantam Lūsam un Baibai Bendikai.

Kā šī posma noslēdzošās sacensības svētdien bija paredzēts masu starts, tomēr lielā aukstuma dēļ sacīkstes pārcēla dienu agrāk, turklāt masu starta vietā nolēma aizvadīt sprintu, jo tajā distancē jāpavada par 10 līdz 15 minūtēm mazāk. Aukstais laiks atkal ieviesa korekcijas - sprints tika pārcelts uz svētdienu, bet nu atcelts pavisam.

Kenmorā temperatūra šonedēļ sasniegusi -25 grādus pēc Celsija. Šī iemesla dēļ vīriem 20 kilometru individuālās distances vietā noteikta distance 15 kilometri, bet dāmām saīsināta no 15 uz 12,5 kilometriem.

Īsā individuālā distance janvārī tika iemēģināta vienā no IBU kausa posmiem. Tajā par vienu nesašautu mērķi sportisti saņem 45 soda sekundes, nevis vienu minūti. Šādu sistēmu iepriekš izmantoja tikai junioru sacensībās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien īsajā individuālajā distancē Rastorgujevs ierindojās 23. vietā, kamēr savu dominanci turpināja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. No pārējiem Latvijas biatlonistiem Daumants Lūsa bija 75. vietā, bet Aleksandrs Patrijuks samierinājās ar 91. pozīciju 94 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Savukārt piektdien 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās Latvijas sportisti kārtējo reizi tika apsteigti par apli, kamēr pārliecinošu uzvaru guva Norvēģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi