Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sanktmoricā uzvar austrāliete Narakota, Bosai Pasaules kauss; Tērauda netiek pie otrā brauciena

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē nekvalificējās otrajam braucienam Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Pasaules kausa posmā Tērauda ieņēma 21.vietu un šādā pašā pozīcijā bija arī sezonas kopvērtējumā. Eiropas meistarsacīkstēs viņai bija 12.vieta.

Kā tika paziņots Latvijas Televīzijas 7.kanāla tiešraidē, Tērauda būs Latvijas pārstāve februāri gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs. Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) rangā viņa pirms šiem mačiem bija 35., divas vietas augstāk par Dārtu Zunti, kura šosezon spēkojās Eiropas kausā un Starpkontinentālajā kausā.

Tērauda startēja ar Sanktmoricā neparocīgo otro numuru, jo tiek uzskatīts, ka šajā dabīgajā trasē labāk ir startēt beigās. Latviete trasi veica vienā minūtē un 11,15 sekundes, uzrādot tobrīd otro rezultātu. No nākamajām 23 startējušajām sportistēm ātrākas par Tēraudu bija 19, tādējādi latviete Pasaules kausa posmu noslēdza 21.vietā.

Visātrāk trasi pirmajā braucienā - vienā minūtē un 8,72 sekundēs - veica austrāliete Žaklīna Narakota, 0,17 sekundes atpalika nīderlandiete Kimberlija Bosa, bet vēl 0,27 sekundes zaudēja austriete Janīne Floka. Tērauda bija 2,43 sekundes lēnāka par austrālieti un līdz dalībai otrajā braucienā viņai pietrūka divu sekundes simtdaļu.

Otrajā braucienā Bosa bija ātrāka par Narakotu, tomēr neapsteidza sāncensi, taču nodrošināja uzvaru kopvērtējumā. Narakota nīderlandieti pārspēja par sešām sekundes simtdaļām, bet 0,66 sekundes atpalika kanādiete Mirela Raņeva.

Sacensībās piedalījās 25 sportistes, no kurām 16 cīnījās par kontinenta meistarsacīkšu medaļām.

Latvijas pārstāve pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē, netika pie otrā brauciena, ierindojoties attiecīgi 22. un 23.pozīcijā. Altenbergā tika izcīnīta 17. un 19.vieta, pa vidu abiem posmiem Vinterbergā - 22.vieta, Siguldā viņa ierindojās 21.vietā, bet vēl vienā Vinterbergas posmā - 17.vietā.

Pēcpusdienā par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies vīrieši.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi