Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Šici izcīna uzvaru Sprinta kausa sacensībās; Aparjode četras sekundes tūkstošdaļas aiz pjedestāla

Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici svētdien Sočos izcīnīja uzvaru Pasaules kausa trešā posma Sprinta kausa sacensībās, kamēr Kendijai Aparjodei pietrūka četru sekundes tūkstošdaļu, lai izcīnītu bronzu.

Šici šajā nedēļas nogalē izcīnīja arī trešo vietu pamatsacensībās. Vīriešu vieniniekiem Latvijai pirmo uzvaru Pasaules kausā sarūpēja Kristers Aparjods, bet Aparjode bija trešā pamatsacensībās sievietēm.

Latvijas sportisti Šici divnieku ekipāžu sacensībās sprinta nogriezni veica 31,385 sekundēs. Uzvara viņiem ļāva nostiprināties kopvērtējuma pirmajā pozīcijā.

Otro vietu ieguva Krievijas divnieks Aleksandrs Deņisevs/Vladislavs Antonovs, kuri zaudēja 0,038 sekundes, bet vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāki bija vācieši Robins Geike/Dāvids Gamms.

Sieviešu vieninieku sacensībās Aparjode izcīnīja ceturto vietu un Elīza Tīruma bija septītā, bet sprintā vīriem Kristers Aparjods bija astotais un Gints Bērziņš - desmitais. 

Sieviešu sacensībās uzvarēja vāciete Jūlija Taubica, kura starpfinišos bija trešā, bet finišā - pirmā. Viņa trasi veica 31,743 sekundēs, 0,021 sekundi atpalika amerikāniete Sammera Bričere, bet 0,032 sekundes zaudēja vāciete Dajana Eitbergere.

Aparjodei līdz goda pjedestālam pietrūka četru sekundes tūkstošdaļu, viņai no uzvarētājas atpaliekot 0,036 sekundes. Tīruma zaudēja 0,182 sekundes.

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja itālis Dominiks Fišnallers, kurš finišēja 34,833 sekundēs, 0039 sekundes zaudēja krievs Romāns Repilovs, bet piecas sekundes simtdaļas atpalika austrietis Volfgangs Kindls.

Aparjods trases augšā bija pirmais, tomēr zaudēja ātrumu un Fišnalleram piekāpās par 0,104 sekundēm. Bērziņš bija 0,138 sekundes lēnāks par uzvarētāju.

Sprintā sportisti izcīna tikpat daudz punktu, cik Pasaules kausa pamatsacensībās. Divnieku konkurencē Šici ar 340 punktiem ir līderi, otro vietu ar 291 punktu ieņem vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens, bet par 30 punktiem mazāk ir krieviem Andrejam Bogdanovam/Jurijam Prohorovam. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar 97 punktiem ir 16.vietā.

Sievietēm kopvērtējumā pirmo vietu ar 324 punktiem ieņem Taubica, otrā ar 275 punktiem ir viņas tautiete Anna Bereitere, bet trešo vietu ar 245 punktiem ieņem Aparjode. Tīruma ar 202 punktiem ir sestā, Sigita Bērziņa ar 64 punktiem ir 21., Elīnai Ievai Vītolai 36 punkti dod 27.pozīciju, bet Ulla Zirne ar 17 punktiem ir 38.vietā.

Vīriešiem drošā vadībā ar 335 punktiem ir vācietis Johanness Ludvigs, otro vietu ar 266 punktiem ieņem viņa tautietis Fēlikss Lohs, bet trešais ar 239 punktiem ir Repilovs. Aparjodam 215 punkti dod sesto vietu, Bērziņš ar 142 punktiem ir desmitais, bet Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks ar 74 un 73 punktiem noslēdz pirmo divdesmitnieku.

Sprinta kausā piedalījās 15 labākie sportisti, ņemot vērā pamatsacensību rezultātus. 

Turpinājumā 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi