Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šici savā medaļām bagātākajā sezonā koncentrējas uz diviem optimāliem braucieniem arī PČ

Latvijas kamaniņu sporta divnieks Juris un Andris Šici šonedēļ gaidāmajā pasaules čempionātā koncentrēsies uz to, lai aizvadītu divus optimālus braucienus, ceturtdien notikušajā preses konferencē uzsvēra Andris Šics.

Šajā nedēļas nogalē Kēnigszē trasē norisināsies Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) 50.pasaules čempionāts. Piektdien tiks noskaidroti pasaules čempioni sprintā, sestdien būs sacensības vīriešu divniekiem un vieniniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes un būs mači komandu stafetē.

Kā uzsvēra Andris Šics, Latvijas vadošā divnieka braucēji liek uzsvaru uz to, lai parādītu labu sniegumu un aizvadītu labus braucienus, kas dotu gandarījumu finišā.

"Ja viss izdosies, tad arī nāks rezultāti. Koncentrējamies uz to, lai aizvadītu divus nevis perfektus, bet optimālus braucienus. Sacensībās ir ļoti grūti aizvadīt perfektus braucienus, tas ir iespējams tikai treniņos, tāpēc jāliek uzsvars uz stabilitāti. Kēnigszē trasē ir ļoti svarīgs starts. Trase ir ļoti viltīga un jākoncentrējas visās tās garumā, tomēr viss izšķirsies finišā," skaidroja Andris Šics.

Viņš arī atzīmēja, ka ir viegli startēt kopā ar brāli un tas ir daudz vienkāršāk nekā tad, ja būtu jābrauc kopā ar kādu citu partneri.

"Saprotamies no pusvārda un kopā braucam jau kādus 17 gadus, bet zinām viens otru no dzimšanas. Zinu, ko viņš domā un ko darīs, tāpat arī viņš mani pilnībā izprot," teica Andris Šics.

Šici šajā sezonā pamatsacensībās, Sprinta kausā un komandu stafetē kopumā izcīnījuši astoņas medaļas, uz goda pjedestāla kāpjot pēdējās piecās sacensībās.

"Šī sezona mums ir medaļām bagātākā karjerā, taču mēs par to nedomājam. Koncentrējamies uz katru nedēļas nogali un noteiktām sacensībām, nedomājot par sezonu kopumā. Sezona vēl nav beigusies. Pēc pasaules čempionāta būs vēl vienas Pasaules kausa sacensības, bet pēc tam paredzēts Latvijas čempionāts. Savukārt pēc tam būs ļoti daudz testu priekš nākamās - olimpiskās - sezonas," skaidroja Andris Šics.

Tikmēr Juris Šics atzīmēja lielo konkurenci divniekos un to, ka uz medaļām pretendēs daudzas ekipāžas. 

"Sprints ir mums ļoti interesanta disciplīna, taču mēģināsim cīnīties par medaļām arī pamatsacensībās," atzina Juris Šics.

Viņš arī pauda, ka Covid-19 pandēmijas dēļ šī sezona ir liels izaicinājums visiem sportistiem. "Esam pratuši pielāgoties, piemēram, treniņus aizvadīt ārpusē. Ja tas strādā, tad viss ir kārtībā," teica Juris Šics.

Tāpat Juris Šics atklāja, cik sarežģīta šī sezona ir tiem sportistiem, kurus mājās gaida ģimenes.

"Pēdējo reizi ģimeni satiku, kad mājās bija Eiropas čempionāts, taču ir iespējas sazināties "Facebook" vai "WhatsApp". Ir ļoti grūti, taču sezona ir īsāka, nekā parasti. Pagājušā gada pasaules čempionāta laikā man bija ģimenes pieaugums, bet tagad būšu mājās uz viena gada dzimšanas dienu savam puikam," stāstīja Juris Šics.

Kēnigszē trase iepriekšējo reizi pasaules čempionātu uzņēma 2016.gadā, kad Latvijas komanda ar Šiciem, Elīzu Tīrumu un Ināru Kivlenieku sastāvā izcīnīja sudrabu komandu stafetē. Divnieku pamatsacensībās Šici bija piektie, bet sprintā - ceturtie.

"Mums ir labas un patīkamas atmiņas par komandu stafeti. Taču tā ir pagātne un mēs skatāmies uz priekšu, tagad domājot tikai par turpmāko dienu sacensībām," uzsvēra Juris Šics.

Pasaules čempionātam dalībai pieteikušās 23 valstis, kuras pārstāvēs 43 vīrieši, 48 sievietes un 29 divvietīgās ekipāžas.

Sākotnēji pasaules čempionāts tika plānots Vistleras ledus trasē, Kanādā, taču septembrī FIL valde kopā ar Kanādas Kamaniņu sporta federāciju lēma, ka čempionātu pārcels uz Kēningszē trasi.

Kēningszē ledus trasē pasaules čempionāts kamaniņu sportā tiek organizēts septīto reizi. Iepriekš šeit planētas spēcīgākie kamaniņu sportisti tika noskaidroti 1969., 1970., 1974., 1979., 1999. un 2016.gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi