Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Siguldas trasē uzsākta ledus liešana

Bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda, kurā 2026.gadā, iespējams, sadarbībā ar Zviedrijas pilsētu Stokholmu, notiks renes sporta veidu olimpiskās spēles, uzsākta trases braucamās daļas saldēšana, ko veic augsti kvalificēti un pasaulē novērtēti Latvijas speciālisti, vēsta pilsētas pašvaldība.

Jau decembra sākumā Siguldā risināsies Pasaules kausa izcīņa skeletonā un divniekiem bobslejā, kad ne tikai novadniekiem, bet arī Siguldas viesiem būs iespēja vērot elites sportistu nobraucienus, cīņas sparu un emocijas, atbalstot savējos.

Trases lielāko daļu jau klāj ledus un 8.oktobrī tiks uzsākti pirmie bobsleja divnieku un skeletona treniņi, kurus aizvadīs sportisti no Latvijas. Pēc tam treniņus uz ledus bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda uzsāks Austrijas junioru izlases sportisti, Amerikas Savienoto Valstu juniori un pieaugušie, kā arī sportisti no Ukrainas un Rumānijas.

Bobsleja un kamaniņu trasē Sigulda šajā sezonā norisināsies gan Pasaules kausa, gan Eiropas čempionāti renes sporta veidos. Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas 1.posms skeletonā un bobslejā divniekiem notiks no 7. līdz 9.decembrim, kad sportisti aizvadīs uzreiz divus posmus. Savukārt 2019.gadā Siguldā norisināsies Eiropas kausa posms skeletonā – starptautiskās sacensības notiks no 21. līdz 27.janvārim, bet Pasaules kauss kamaniņu sportā notiks no 11. līdz 13.janvārim. Latvijas čempionāts kamaniņu sportā Siguldā tiks organizēts 3.martā.

Jau ziņots, ka Sigulda ir pieņēmusi izaicinājumu kopā ar Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu 2026.gadā nodrošināt Ziemas olimpisko spēļu norisi. Patlaban zināms, ka Turcijas pilsēta Erzuruma svītrota no kandidātu saraksta, kurā šobrīd palikuši vairs tikai trīs kandidāti, kuri pretendē uz 2026.gada olimpisko spēļu organizēšanu: Itālijas pilsēta Milāna un Kortīna d’Ampeco, Kanādas pilsēta Kalgari un Zviedrijas pilsēta Stokholma sadarbībā ar Siguldu. Starptautiskā Olimpiskā komiteja kandidātus oficiāli apstiprinās 9.oktobrī un plānots, ka 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu norises vieta tiks oficiāli paziņota 2019.gada otrajā pusē.

 

Tikmēr Sigulda un Stokholma turpina gatavošanos lielajam izaicinājumam – 1.oktobrī Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji Rīgā tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Siguldas novada pašvaldības un bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” pārstāvjiem, lai pārrunātu Stokholmas pieteikuma progresu, kā arī vienotos par iesaistīto partneru pienākumiem, kas galvenokārt saistīti ar garantiju sniegšanu attiecībā uz spēļu norisi gan Zviedrijā, gan Latvijā. Tāpat Siguldas novada pašvaldība turpina uzsākto zemes iegādes procesu olimpiskā ciemata būvniecībai renes sporta veidu sportistiem, savukārt bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”, pamatojoties uz saņemto inženieru atzinumu par iespēju veikt virāžu pārbūvi bobsleja četrinieku sacensību piemērošanai, tādā veidā palielinot trasē notiekošo sacensību skaitu, kā arī kvalificēšanos olimpisko spēļu norisei, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju virza tālāk trases pārbūves jautājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi