Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Silovs masu startā paliek mata tiesu no fināla; noslēgumā nesīs Latvijas karogu

Latvijas ātrslidotājam Haraldam Silovam sestdien ar otro vietu vienā no starpfinišiem nepietika, lai sasniegtu finālu Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta distancē. Toties kļuva zināms, ka tieši viņš nesīs Latvijas karogu Olimpiādes noslēguma ceremonijā. Zīmīgi, ka arī 2010.gadā Vankūverā Silovs nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Silovs izcīnīja otro vietu pirmajā starpfinišā un cerēja, ka ar to pietiks iekļūšanai pirmajā astotniekā, tomēr noslēgumā viņš tika klasificēts vien devītajā pozīcijā un neiekļuva vēlāk šodien gaidāmajā finālā.

Pusfināla skrējiens sākās ļoti lēnām, ko izmantoja Silovs, aizbēgot no konkurentiem un pirmajā starpfinišā izcīnot otro vietu. Otrajā kontrolatzīmē Silovs bija piektais, kas punktus nedeva un arī trešajā viņš palika bez punktiem. Turpinājumā latvietis vairs nesteidzās un finišu sasniedza starp atpalicējiem, tomēr šoreiz izrādījās, ka ar vienu starpfinišu otrajā vietā nepietika, lai sasniegtu finālu.

Līdz finālam Silovam pietrūka 0,23 sekundes. Viņu tieši ar šādu pārsvaru finišā apsteidza francūzis Aleksis Kontēns, kuram arī bija trīs punkti par otro vietu vienā starpfinišā.

Noslēgumā Silovs tika klasificēts 17.vietā starp 24 sportistiem.

Masu startā sportisti skrien 16 apļus, vairākās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā saņem pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Olimpiskās medaļas masu startā tiek sadalītas pirmoreiz vēsturē. Silovs šajā distancē kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, kā arī 2015.gadā izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. Savukārt šogad viņš uz pusstundu pat kļuva par Eiropas čempionu šajā distancē, tomēr tiesnešu kļūdas dēļ toreiz sportisti veica par apli vairāk un noslēgumā uzvarētājs tika pasludināts pēc 17.apļa rezultātiem.

Kā vēstīts, iepriekš Phjončhanā 1500 metru distancē Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu, gūdams karjeras lielāko panākumu. Viņš no goda pjedestāla atpalika tikai par 0,32 sekundēm. Savukārt piektdien sportists savā vārda dienā ieņēma 15.vietu 1000 metros.

Silova ceturtā vieta ir Latvijas sportistu otrs augstākais rezultāts Phjončhanā, atpaliekot vien no bronzu ieguvušajiem bobslejistiem Oskara Melbārža un Jāņa Strengas. Tiesa, svētdien viņu vēl var panākt vai apsteigt bobsleja četrinieku ekipāžas.

Šīs Silovam bija trešās olimpiskās spēles karjerā un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. 2010.gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs guva desmito vietu šorttrekā 1500 metros un 14.vietu 1000 metros, kā arī 12.vietu ātrslidošanā 500 metros. Savukārt Sočos viņš guva 14.vietu 1500 metros, kamēr 1000 metros ieņēma 24.vietu, bet 500 metros samierinājās ar 37.pozīciju.

Ģimenes apstākļu dēļ Silovs izlaida gandrīz visu pagājušo sezonu, bet šosezon uz ledus atgriezās ar augstiem rezultātiem un droši kvalificējās olimpiskajām spēlēm.

papildināta visa ziņa


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi