Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Silovs mērķē uz vēl vismaz vienu Olimpiādi

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs šogad sagatavošanās posmā vairāk laika pavadījis uz ledus, trenējoties kopā ar Norvēģijas izlasi, plāno savādāku taktiku distancē ar kopēju startu un mērķē uz nākamajām olimpiskajām spēlēm, sezonas priekšvakarā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja sportists.

Tāpat kā iepriekšējos gados Latvijas sportista galvenās disciplīnas būs 1500 metri un distance ar kopēju startu, kurā Silovs gatavojas izmaiņām: ""Masu startā" mērķis ir slidot daudzveidīgāk taktiskajā ziņā, vairāk uzņemties risku un iniciatīvu. Iepriekš vairāk pasīvi sēdēju aiz muguras un gaidīju grupas finišu, bet pārliecinājos, ka ne vienmēr tas ir labākais taktiskais variants. "

Var teikt, ka sezona ātrslidotājam sākās vēl iepriekšējās sezonas beigu daļā, kad viņš krita un lauza roku. Roka ir sadzijusi labi, un nekas kardināli nav mainījies treniņu procesā. Atšķirības ir vien kalendārā, vietu maiņā un gatavošanās programmā.

"Martā biju salauzis roku, man veica operāciju, un, kamēr no tās atkopos, aprīlī sāku kustēties. Maijā roka bija sadzijusi, un varēju jau braukt ar riteni," par sezonu miju stāsta Silovs, uzsverot, ka šovasar vairāk bijis uz ledus nekā iepriekšējos gados. "Jūnijā un jūlijā biju treniņnometnē Nīderlandē, augustā - Kalgari un septembri, oktobri pavadīju Vācijā, Incelē. Šodien [1.novembrī] dodos uz Norvēģiju, uz Hāmaru, kur būs arī sacensības, bet pēc nedēļas jau starts Minskā pirmajā Pasaules kausa posmā."

Kā veiksies šosezon, ātrslidotājs neprognozē: "Ļoti grūti kaut ko prognozēt, jo manā sporta veidā ļoti svarīgs ir tehniskais faktors. Un ne vienmēr viss atspoguļojas fiziskajā sagatavotībā. Tā ir fiziskās sagatavotības un tehniskā izpildījuma kombinācija. Tomēr kopējā sajūta, spriežot pēc treniņiem uz ledus, ir tīri laba, tikai kā katru sezonu jānoslīpē kādi sīkumiņi."

Treniņos Silovs ir darbojies kopā ar Norvēģijas izlasi, kuras treneris nīderlandietis Bjarne Rike, kurš jau otro gadu ir Norvēģijas izlases vidējo un garo distanču ātrslidotāju galvenais treneris, sportistu konsultē tehniskajos jautājumos. Tāpat tehnikai ātrslidotājs seko līdzi arī video.

"Šobrīd man liekas, ka pašreizējā sadarbība ir laba, jo Norvēģijas izlase ir ļoti pretimnākoša, labprāt pieņem mani savā treniņu grupā, un es uzskatu, ka tā ir viena no talantīgākajām un spēcīgākajām izlasēm Eiropā. Varbūt tikai Nīderlande ir spēcīgāka," apmierināts ar aizvadīto gatavošanās posmu ir Silovs, kurš dzīvo un trenējas Latvijā, bet uz treniņnometnēm brauc tur, kur to ieplānojusi Norvēģijas izlase.

Treniņus sportists paspēja apvienot arī ar treniņnometnes organizēšanu jaunajiem sportistiem. "Bija nometne Nīderlandē, kura notika kopā ar Latvijas jaunajiem ātrslidotājiem. Paralēli trenējos, tikai šogad varbūt mazāk to publiski atrādu. Tas nenozīmē, ka esmu atmetis sportam ar roku," nosacīto klusumu pirms sezonas komentē Silovs, kurš tēmē uz dalību vēl vismaz vienās olimpiskajās spēlēs.

"Izskatās, ka viss iet tajā virzienā," uz jautājumu par dalību nākamajās olimpiskajās spēlēs atbildēja sportists. "Pagājušajā Olimpiādē atguvu garšu, vēlmi un motivāciju turpināt. Man patīk tas, ko es daru, un ir arī sportiskās ambīcijas."

Haralds Silovs ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions šorttrekā, bet kopā ar zelta medaļām atsevišķās disciplīnās viņam pieder pieci čempiona tituli, kas izcīnīti no 2008. līdz 2011.gadam. Sportists kopš 2010.gada startējis trijās olimpiskajās spēlēs, 2018.gadā Phjončhanā 1500 metru distancē ierindojoties ceturtajā vietā.

2010.gadā Silovs kļuva par pirmo sportistu, kas vienās olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, turklāt paveica to vienā dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi