Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Silovs: Nebija tālu līdz medaļai, bet jūtos gandarīts

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ir gandarīts par izcīnītu ceturto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 1500 metru distancē, kurā viņš un komanda visu izdarījuši ar 110% atdevi, viņš pastāstīja sarunā ar žurnālistiem.

Jau ziņots, ka Silovs otrdien izcīnīja ceturto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 1500 metru distancē. Līdz ar to Latvijas sportists sasniedza savas olimpiskās karjeras augstāko rezultātu un arī Latvijas sportistu labāko rezultātu šajā Olimpiādē līdz šim.

Kādas emocijas pēc izcīnītas 4. vietas olimpiskajās spēlēs?

Pēc pēdējā pāra finiša man bija tāds saviļņojums, gandarījums. Es zināju, ka šodien varu labi noslidot. Bija man tāda sajūta. Galvenais bija noskaņoties, atbrīvoties, nepārdegt, un tas arī izdevās. Jā, mēs varam matus skaldīt, un tad, protams, var atrast, kur piesieties, bet man liekas, ka šodien tiešām labi noslidoju. Mēs cītīgi strādājām pie tehnikas visu pēdējo mēnesi. Ne viss vienmēr gludi rit pēc plāna, ir kaut kādi mazi kāpumi un kritumi, bet izdarījām visu ar simt desmit procentu atdevi. Par to ir gandarījums, jo patiešām smagi strādājām.

Šis tev nebija labākais rezultāts karjerā?

Jūras līmenī, jā, noteikti. Un arī ja salīdzina ar līderi, deficīts nav tik liels. Kopumā bija tiešām labs skrējiens. (Iesmejas) Nebija tālu līdz medaļai, bet es vienalga jūtos gandarīts par paveikto.

Amerikāņi izteicās, ka esot ļoti ātrs ledus. Kā tev šķita?

Viņš ir diezgan ātrs priekš jūras līmeņa. Ledus meistari ir no Kanādas, viņi Kalgari taisa ledu. Viņš ir diezgan sauss un lūst. Ja ieliek kāju ar pilnu jaudu, viņš izlūst. Līdz ar to jāslido mazliet piesardzīgi, nedrīkst skriet uz maksimumu. Tas varbūt dažiem nav parocīgi. Tāpēc šodien bija jāslido ekonomiski, ar kādiem deviņdesmit procentiem no paša sākuma, jo uz šāda ledus vairāk var iegūt ar atbrīvošanos, nevis ar visu spēku izlikšanu jau pirmajos apļos.

No malas izskatījās, ka uz beigām tev spēku pietrūka.

Protams, ka izliku visu, kas man ir. Kad kājas ir pilnīgi pilnas, kā vate, saiet krampī un tad vairs neiet uz priekšu. Gribasspēks ir, bet kājas vairs neiet. Tad slido, cik ātri vari, un centies vispār noturēties uz slidām, jo sāk zust līdzsvars. Muskuļi sāk krist cauri. Nevar noturēt slodzi.

Vai var teikt, ka tev kaut kādā mērā paveicās arī ar partneri skrējienā?

Man bija ļoti labs skrējiens. Tā noteikti bija laba izloze, kas man palīdzēja. Ļoti labi sākām, un tas bija labi priekš manis. Var teikt, ka identiski. Man ārējā mala patīk, jo finišs ir iekšējā celiņā. Izmantoju arī to maiņas taisni, tāpēc arī izdevās tas skrējiens. Daļa no tā bija arī izloze.

Pastāsti, lūdzu, par savu īpatnējo starta pozīciju!

Es tādu sāku taisīt, kad man sākās mugursāpes. Vecā starta pozīcija bija tāda, ka jātaisa rotācija. Ar zemo startu mani gurni principā ir paralēli taisnē, līdz ar to nav nekādas rotācijas. Man ir stabilāk šādi. Ar veco pozīciju biju mēģinājis, bet tad sanāk paklupt. No šādas pozīcijas starts ir stabilāks. Tas ir atļauts. Piecsimt metros daudzi šādi sāk no zemā starta. Es iesāku, un man patika. Nu jau kaut kādus divus gadus tā slidoju.

Tagad gatavojies masu startam?

Vispirms jau tūkstoš metru, tad masu starts. Tūkstotī es visvairāk zaudēju startā, ap pussekundi. Ja padosies starts, arī varbūt varu pacīnīties par desmitnieku, bet tas vairāk ir sprinteru pasākums.

Kas darījās galvā, gaidot atlikušos braucienus?

(Smaida) Tas vairs nebija manā ietekmē. Saskatījos ar treneri, un viņa saka: “Es tev pēc tam kaut ko pateikšu.” Izrādījās, viņa nosapņoja, ka man būs ceturtā vieta (smejas). Un mēs skatāmies pēdējo pāri, kurā viens paklupa, otrs nevarēja uzlabot manu rezultātu. Tā arī sanāca. Man bija sajūta, ka esmu kaut ko izcīnījis, nevis kaut ko zaudējis. Šis man bija emocionāls brīdis. Kā jau teicu, mēs ar ļoti nopietnu attieksmi strādājām. Ja paskatās uz citiem, daudz nopietnāk (iesmejas).

Pieminēji, ka ne viss ritēja pēc plāna. Kas tieši bija ne tā?

Kad atbraucām uz šejieni, ar kājām bija jocīgi. Nevarēju saprast. Vajadzēja visu laiku atpūsties. Ar katru nākamo dienu bija labāk. Domāju, ka vajadzēja vēl pāris dienas, bet pēc šodienas treniņiem varēja saprast, ka viss būs labi. Šorīt bija ne pārāk laba sajūta fiziski. Uz ledus gan viss bija kārtībā.

Masu starts ir tava kroņa disciplīna?

Masu starts ir neprognozējams, tuvāks šorttrekam. Ne tikai man, arī daudziem citiem ir šādas iemaņas. Tā būs liela zīlēšana, kādu taktiku katrs izmantos. Gatavošos tāpat – ar simt desmit procentiem. Izdomāšu vairākus taktikas variantus. Tur risks būs daudz augstāks. Uzskatu, ka tur būs jāriskē.

Pirms brauci uz šejieni, vai tiešām cerēji uz tik augstu vietu 1500 metros?

Ja godīgi, man bija daudz lielāka ticība sev nekā parasti. Es sapratu, ka visi esam stipri līdzīgi, visi vienādi veči, un ļoti daudz kas ir tikai galvā. Arī slidojot uz ledus jutu, ka ir labi. Vakar treniņā uztaisīju paātrinājumu. Tādus ļoti bieži taisām. Noslidoju ātro apli, un pēc tā var saprast, kā būs. Uzslidoju ar deviņdesmit procentiem, un redzēju, ka tas ir mans ātrākais laiks jebkad uz jūras līmeņa. Diezgan viegli viss sanāca, tad sapratu, ka viss ir kārtībā. Neļāvu bailēm un negatīvajām domām iesēsties galvā. Viss bija izdarīts. Atlika tikai atbrīvoties 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

EE
E
Liels prieks par viņu.
opā
o
Izcili! Lai ir medaļa 1000 vai 1500 masu startā. Tikko viņš izcīnīja Eiropas čempiona titulu, ko piedzērušies krievu tiesneši atņēma!
gfe gfedoeev
Цены на электроэнергию постоянно растут, но есть способ платить на 50% меньше! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика https://tiny.ee/savemoney и пользуюсь уже пол года! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!q
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi