Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Skeletonistam Netlauam debijā devītā vieta Starpkontinentālā kausa sacensībās Sanktmoricā

Latvijas jaunais skeletonists Krists Netlaus piektdien sarežģītajā Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja desmito vietu Starpkontinentālā kausa trešajā posmā.

Piektdien aizvadītajās otrajās šī posma sacensībās gan tika aizvadīts tikai viens brauciens, bet par uzvarētāju kļuva Fēlikss Keizingers no Vācijas, kurš trasi veica vienā minūtē un 10,29 sekundēs.

Netlaus no uzvarētāja atpalika par 0,55 sekundēm. Tikmēr otrs Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs šajās sacensībās ieņēma vien 21.vietu, bet Latvijas komandas atbalstītais Ukrainas sportists Vladislavs Heraskevičs bija 15.pozīcijā.

Kopumā piektdien sacentās 40 skeletonisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien Sanktmoricas trasē pamatīgi sniga, kas sieviešu sacensībās ļāva aizvadīt tikai vienu braucienu, kamēr kungu sacensības vispār tika atceltas. Neiztika arī bez incidentiem, jo Krievijas delegācijas treneris pirms sava braucēja Jevgēņija Rukosujeva starta nepaguva pamest trasi, kā rezultātā tika notriekts, viņam gūstot smagas traumas, kamēr pats sportists tika cauri sveikā.

Līdz ar to piektdien tika aizvadītas dienu iepriekš atceltās sacensības, kur vienīgajā braucienā uzvaru guva tas pats Keizingers, kamēr labākais no Latvijas bija Šteinbergs, ieņemot desmito vietu un no uzvarētāja atpaliekot 0,47 sekundes, savukārt Netlaus, kuram tās bija debijas sacensības Starpkontinentālajā kausā, ieņēma 14.pozīciju 38 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr dāmām Dārta Zunte, kurai tās arī bija pirmās sacensības Starpkontinentālajā kausā, ierindojās 24.pozīcijā starp 27 dalībniecēm.

Dienu iepriekš Endija Tērauda savā debijas reizē pirmajās sacensībās ierindojās 23.vietā, bet piektdien viņa nestartēja.

Šajā Starpkontinentālā kausa posmā piedalījās vairāki augstākā līmeņa sportisti, kuri vāc olimpiskās kvalifikācijas punktus un trenējas nākamnedēļ turpat Sanktmoricā gaidāmajam Pasaules kausa etapam.

Šī ir Phjončhanas olimpisko spēļu priekšpēdējā atlases nedēļa, tāpēc sportisti aktīvi izmanto sacensības, lai savāktu nepieciešamos punktus.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi