Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skeletonisti Dukuri Kēnigszē paliek ārpus labāko piecinieka

Latvijas skeletonisti Tomass un Martins Dukuri piektdien Kēnigszē ieņēma attiecīgi sesto un septīto vietu Pasaules kausa sestā posma sacensībās.

 

Uzvaras laurus plūca Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, otrās vietas ieguvējs olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,06 sekundes, bet bronzu izcīnījušais vācietis Fēlikss Kaizingers, kurš pirmajā braucienā bija vien 12., atpalika 0,39 sekundes.

Nieka sekundes simtdaļu aiz goda pjedestāla bija vācietis Aksels Jungks, kurš par tikpat lielu tiesu apsteidza savu komandas biedru Aleksandru Gasneru. T.Dukurs uzvarētājam zaudēja 0,51 sekundi, bet pirmais trijnieks bija 0,12 sekunžu attālumā, kamēr 0,04 sekundes aiz viņa bija brālis M.Dukurs.

Pirmajā braucienā ar jaunu trases rekordu - 49,98 sekundēm - nepārspēts bija Juns, kuram 0,17 sekundes zaudēja Tretjakovs, bet 0,31 sekundi lēnāks bija ķīnietis Vencjans Gens. M.Dukurs atpalika 0,42 sekundes un bija piektais, bet T.Dukurs ar 0,57 sekunžu deficītu uzrādīja devīto rezultātu.

Otrajā braucienā ar 50,04 sekundēm ātrākais bija Kaizingers, 0,08 sekundes zaudēja Tretjakovs, bet trešais ar 0,16 sekunžu deficītu bija Gasners. T.Dukurs atpalika 0,19 sekundes, kas braucienā deva ceturto vietu, bet M.Dukurs zaudēja 0,38 sekundes un bija septītais, uz šādu pozīciju atkāpjoties arī summā.

Pasaules kausa kopvērtējumā par līderi kļuvis Tretjakovs, kurš iekrājis 1243 punktus. Otrais ar 1215 punktiem ir M.Dukurs, bet trešo vietu ar 1189 punktiem ieņem Juns. T.Dukurs iekrājis 952 punktus, kas dod septīto vietu.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā, Laplaņas trasē Francijā atkal bija otrais, bet iepriekšējā nedēļā Īglsas trasē Austrijā svinēja desmito uzvaru pēdējos desmit posmos šajā trasē Pasaules kausa mačos. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā, divreiz desmitajā un 12.pozīcijā. Šīs sezonas piecos posmos uzvaru svinējuši četri dažādi sportisti - vācietis Aksels Jungks, divreiz krievs Aleksandrs Tretjakovs, dienvidkorejietis Sunbins Juns un M.Dukurs.

Pasaules kausa sacensības Kēnigszē trasē pēdējoreiz notika 2017./2018.gada sezonā, kad Martins finišēja otrais 0,02 sekundes aiz mājinieka Aksela Jungka, bet Tomass ieņēma trešo vietu.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Kā LETA jau ziņoja, lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Top komentāri

Pauls
P
Jūsu laiks ir beidzies, brauciet mājas un nemokieties.
AB
A
Dukuri vienalga ir labakie,bet tads ir sports.Ne velti korejietis teica,ka vienmer ir velejies lidzinaties Martinam,ka vins vienmer ir bijis paraugs.Martina panakumus vel ilgi neviens nevares atkartot.
Seska Smaka
S
Kaut kad jau pienāk svinīgais brīdis kad vajag parūmēties lai stiprākie nāk priekšā.Dukuri ir biezas lapaspuses ierakstijuši skeletona grāmatā,tā ka uztraukties nav par ko.Veiksmi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi