Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Slēpotājam Bikšem Tour de Ski seriāla 10 kilometru startā vien 73. vieta

Latvijas šī brīža labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien guva 73.vietu prestižā "Tour de Ski" seriāla desmit kilometru masu starta klasikā.

Bikše distanci veica 27 minūtēs un 24,4 sekundēs, no sacensību uzvarētāja Sergeja Ustjugova atpaliekot divas minūtes un 34,4 sekundes.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Martins Junsrūds Sunbī, kurš uzvarētājam zaudēja 1,9 sekundes, bet trešajā vietā finišēja Didriks Tēnsets, kurš bija vēl četras sekundes desmitdaļas lēnāks.

Sacensību finišu sasniedza 78 no 79 startējušajiem distanču slēpotājiem.

Pēc diviem etapiem sacensību līderis Ustjugovs par 18,9 sekundēm apsteidz Sunbī, bet trešais ir kanādietis Alekss Hārvijs, kurš Krievijas distanču slēpotājam zaudē 59,6 sekundes.

Savukārt Bikše līderim zaudē četras minūtes un 18,9 sekundes, ierindojoties 73.vietā.

Tikmēr dāmas svētdien sacentīsies piecu kilometru masu startu klasikā.

LETA jau vēstīja, ka Bikše sestdien savā debijā Tour de Ski seriālā guva 77.pozīciju 1,5 kilometru sprintā brīvajā stilā, bet uzvaru izcīnīja Ustjugovs.

Šajā slēpošanas tūrē līdz 8.janvārim notiks septiņi etapi un kāds Latvijas sportists piedalās pirmoreiz vēsturē.

Tour de Ski seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres Tour de France parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Bikše līdz šim lielākās sacensībās ir bijušas pasaules čempionāts 2015.gadā, četri pasaules čempionāti junioriem un U-23 grupā, kā arī septiņi starti Pasaules kausa posmos.

Daudzposmu slēpošanas seriālā pirmdien būs brīvdiena, bet gada trešajā dienā seriāls turpināsies ar 20 kilometru skiatlonu, kam dienu vēlāk sekos 15 kilometru iedzīšana brīvajā stilā.

Turpinājumā būs otrā brīvdiena, bet tūres noslēgumā trīs sacensību dienās pēc kārtas tiks aizvadīti desmit kilometri brīvajā stilā ar intervāla startu, 15 kilometri klasikā ar masu startu un pēdējais deviņu kilometru posms, kurā pēdējie trīs kilometri jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Lai Bikše varētu turpināt sacensības, viņam būs jānoturas laika limitā - intervāla starta distancēs labākajiem nedrīkstēs zaudēt 15% laika, sprintā 20%, bet masu starta etapos nedrīkstēs tikt apdzīts par apli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi