Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Slēpotāji Eiduka un Bikše gūst 62. un 63.vietu olimpiskajās sprinta sacensībās

Latvijas labākie slēpotāji Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše otrdien ieņēma attiecīgi 62. un 63.vietu distanču slēpošanas sprinta sacensībās klasiskajā stilā, apsteidzot sešas konkurentes.

Eiduka dāmu sacensībās apsteidza vien sešas konkurentes, kamēr vīriem konkurence bija lielāka un arī Bikšes atpalicība no kvalifikācijas uzvarētāja bija mazāka nekā Eidukai.

Eiduka dāmu sacensībās kilometru un 250 metrus garo distanci veica trijās minūtēs un 49,70 sekundēs, noslēdzot dalību sacensībās.

Sacensību ceturtdaļfinālu sasniedza 30 labākās sportistes, Eidukai no šīs robežas atpaliekot par nedaudz vairāk nekā 25 sekundēm. Latvietei aiz muguras palika konkurentes no Austrālijas, Horvātijas, Bulgārijas, Dienvidkorejas un Irānas.

Ātrākā kvalifikācijā bija zviedriete Stīna Nilsone, kura distanci veica trijās minūtēs un 8,74 sekundēs. Viņai par 0,39 sekundēm piekāpās norvēģiete Maikena Kaspersena Falla, kamēr 3,56 sekundes zaudēja somiete Krista Permekoksi.

Turpinājumā tika aizvadīta arī vīru kvalifikācija, kurā Bikše sākotnēji ieguva 64.vietu starp 80 sportistiem, taču jau pēc sacensībām tika diskvalificēts Ķīnas sportists Suņs Cjinhai, kurš distancē bija ātrāks par latvieti, līdz ar to Bikše sacensībās tika klasificēts 63.pozīcijā.

Šeit uzvaru guva soms Ristomati Hakola, kurš finišēja pēc trim minūtēm un 8,54 sekundēm. Uzreiz aiz viņa sekoja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhaness Klēbo no Norvēģijas un Olimpiskais sportists no Krievijas Aleksandrs Boļšunovs.

Zīmīgi, ka pirmie 30 sportisti ieslēpoja 9,15 sekundēs.

Savukārt Bikše kvalifikācijas uzvarētājam zaudēja 21,99 sekundes.

Turpinājumā otrdien notiks arī ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla kārtas, noskaidrojot olimpiskos čempionus sprintā.

Šajā distancē nepiedalījās trešā Latvijas slēpotāja Phjončhanā Inga Paškovska, kura drīkst piedalīties tikai vienā distancē un izvēlējusies ceturtdien gaidāmo desmit kilometru distanci brīvajā stilā.

Šī mēneša pirmajā dienā pilngadību atzīmējusī Eiduka šosezon sasniegusi lielisku sportisko formu un labojusi dažādus Latvijas rekordus. Tā decembrī Skandināvijas kausa sacensībās Somijā viņa sasniedza visu laiku augstvērtīgāko rezultātu Latvijas sievietēm Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktos, bet pirms došanās uz Dienvidkoreju izcīnīja desmito vietu pasaules junioru čempionāta sprinta sacensībās, kur distance tika veikta brīvajā stilā.

Bikše pērn viņš kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalījies prestižajā "Tour de Ski" tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu. Turklāt pērn pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus. Šosezon viņš Pasaules kausa sacensībās distancē četras reizes iekļuvis septiņdesmitniekā, bet sprintā ar augstvērtīgiem rezultātiem nav atzīmējies.

Savukārt pirms došanās uz Phjončhanu Bikše izcīnīja 24.vietu pasaules U-23 čempionāta 15 kilometru distancē klasiskajā stilā.

Latvijas visu laiku labākais rezultāts distanču slēpošanā olimpiskajās spēlēs ir Inetas Kravales 1994.gadā Lillehammerē sasniegtā 48.vieta distancē ar kopēju startu, bet Eidukas un Bikšes šīs sezonas rezultāti ļauj cerēt, ka šis rādītājs šoreiz varētu tikt uzlabots.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Tūriste
T
1,2km distancē pakāst 25s tas ir daudz par daudz. Te nu ir spilgts piemērs olimpiskajam tūrismam, LOK būtu jāmaina kvalifikācijas prasības. Jānem piemērs no Austrālijas, kuri neaizsūtīja sieviešu bobsleja komandu, jo sportiskais un tehniskais līmenis natbilst augstai klasei!
fakts
f
Balasts. Tas vēl maigi teikts.
aa
a
Tikai nevajaga noriet! Ticu, ka cīnījās visiem spēkiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi