Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slēpotājs Opmanis sasniedz vienu no Latvijas vēsturē labākajiem rezultātiem nobraucienā

Latvijas kalnu slēpotājs Elvis Opmanis trešdien Čehijas čempionāta sacensībās pamanījās sasniegt vienu no valsts vēsturē labākajiem rezultātiem nobrauciena disciplīnā.

Opmanis sacensībās finišēja astotajā vietā, kas deva 50,33 FIS kategorijas punktus.

FIS punktus rēķina no uzvarētājam zaudētā laika, ņemot vērā arī labāko dalībnieku reitingu. Jo mazāk FIS punktu tiek nopelnīti, jo rezultāts ir augstvērtīgāks. Tā, piemēram, kādreizējais olimpietis Roberts Rode, kurš specializējās tieši ātruma disciplīnās, karjeras laikā nobraucienā no 50 FIS punktiem izbrauca vien trīs reizes, bet šī brīža Latvijas labākajam kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam, kurš gan ir tehnisko disciplīnu speciālists, karjeras rekords nobraucienā ir 54,06 punkti.

Sacensībās uzvaru guva Moldovu pārstāvošais austrietis Kristofers Hērls, kuram Opmanis piekāpās par 2,52 sekundēm.

Tāpat uz starta no latviešiem izgāja arī Dāvis Zvejnieks, kurš izcīnīja 33.vietu (125,74 FIS punkti), un Kristers Čerņevskis, kurš palika 38.pozīcijā starp 43 finišējušajiem sportistiem (146,49 punkti).

Sportisti nobraucienā sacentās arī pirmdien, kad tās bija vienkārši FIS kategorijas sacensības, Opmanim toreiz gūstot 14.vietu un nopelnot 74,46 FIS punktus. Vēl pirmdien Dāvis Zvejnieks bija 30.vietā (107,56 punkti), kamēr Čerņevskis arī todien samierinājās ar 38.pozīciju (140,15 punkti).

Tikmēr dāmu ieskaitē pirmdien daudz mazākā konkurencē devītajā vietā bija Betija Burkovska (123,56 punkti), bet otrdien viņa tika pie 13.vietas (128,18 punkti).

Otrdien uz starta izgāja arī Kristaps Zvejnieks, kurš Itālijā piedalījās FIS kategorijas sacensībās slalomā un izcīnīja piekto vietu, nopelnot 22,88 FIS punktus. Tāpat šajās sacensībās 12.vietā bija Miks Zvejnieks, saņemot 37,13 punktus.

Trešdien viņi aizvada vēl vienas slaloma sacensības.

Savukārt vēl viena latviete Liene Bondare otrdien Zagrebā aizvadīja divas FIS kategorijas sacensības slalomā, bet abās palika bez finiša sasniegšanas.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr februārī gaidāmajā Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs mazāks un šoreiz pilnīgi iespējams, ka uz četrgades nozīmīgāko notikumu brauks vien pa vienam vīram un vienai dāmai. Atlase olimpiskajām spēlēm noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi