Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

SOK diskvalificē arī titulēto Krievijas biatlonisti Zaicevu un divas distanču slēpotājas

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien lēma diskvalificēt Krievijas biatlonisti Olgu Zaicevu, kā arī distanču slēpotājas Jūliju Čekaļovu un Anastasiju Docenko par viņu dalību valsts atbalstītā dopinga programmā 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, vēsta SOK.

Zaiceva Krievijas komandas sastāvā izcīnīja sudrabu Soču olimpisko spēļu 4x6 kilometru stafetē, bet SOK šonedēļ diskvalificēja viņas komandas biedreni Olgu Viļuhinu, līdz ar to viņas rezultāts jau bija anulēts.

Zaiceva 2006. un 2010.gadā tika kronēta par olimpisko čempioni stafetē, Vankūverā tiekot pie sudraba arī sacensībās ar masu startu.

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ziņo, ka diskvalificējusi Zaicevu no sacensībām. Tiesa, 39 gadus vecā Zaiceva jau likusi punktu savai karjerai.

Tikmēr Čekaļova un Docenko Sočos godalgotajās vietās nefinišēja.

SOK šobrīd diskvalificējusi 25 Krievijas sportistus, kuri piedalījušies valsts atbalstītā dopinga programmā. Ja sākotnējais pārbaudāmo lietu skaits bija 28, tad piektdien SOK ziņo, ka izmeklē par astoņiem gadījumiem vairāk, līdz ar to, iespējams, sekos vēl 11 diskvalifikācijas.

Kā vēstīts, SOK olimpisko spēļu zeltu atņēmusi arī Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam. Visticamāk, pēc viņa diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram tagad pienākas bronzas godalga.

Tāpat zelts atņemts bobsleja divniekos un četriniekos triumfējušajam Aleksandram Zubkovam, kas pirmo vietu četrinieku sacensībās, visticamāk, ļaus iegūt Oskaram Melbārdim, kuram pēc cita krievu pilota Aleksandra Kasjanova diskvalifikācijas pienāktos bronza arī divniekos.

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) SOK sodītajiem sportistiem bija piespriedusi pagaidu diskvalifikācijas, taču piektdien atcēla liegumu.

SOK komisija prioritāri izmeklē to sportistu lietas, kuri varētu piedalīties Phjončhanas Olimpiādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi