Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Soltleiksitija apsver iespēju pretendēt uz 2030.gada Olimpiādi

ASV Jūtas štata amatpersonas apsver iespēju pieteikt Soltleiksitiju vēl vienām ziemas olimpiskajām spēlēm, visticamāk, 2030.gadā, taču nepieciešamības gadījumā pilsēta varētu būt gatava uzņemt jau 2026.gada Olimpiādi.

Spēļu sarīkošana pēc 2028.gada Losandželosas vasaras olimpiskajām spēlēm dotu labāku iespēju sponsoru naudas piesaistīšanai, atzinis orgkomitejas līdzpriekšsēdētājs un galvenā persona 2002.gada Soltleiksitijas ziemas olimpisko spēļu rīkošanā Freizers Buloks. "Taču, ja neviens nepieteiksies 2026.gada spēlēm, mēs varētu būt gatavi to darīt," viņš sacīja.

Interesi par spēļu rīkošanu ASV paudušas arī Denvera un Nevadas štata pilsēta Reno, kā arī Sjona (Šveicē), Kalgari (Kanādā) un Saporo (Japānā).

Par priekšrocību Soltleiksitijai varētu uzskatīt mazākas izmaksas kā citām kandidātēm, jo tiktu izmantotas jau esošās būves un no jauna nekas nebūtu jāceļ. Iespējamās izmaksas tiek lēstas no 1,2 līdz 1,6 miljardiem ASV dolāru (no 1,01 līdz 1,35 miljardiem eiro).

Lai gan 2030.gada Olimpiādes mājvietu būtu jānoteic 2023.gadā, Buloks sacīja, ka Jūta tai varētu būt gatava jau krietni ātrāk. Viņš norādīja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 2026. un 2030.gada spēļu mājvietas abas varētu noteikt vienlaicīgi 2019.gadā.

Vispirms Soltleiksitijai gan ir jāpārliecina ASV Olimpiskā komiteja (USOC) par to, ka ir labāka kandidāte nekā Denvera un Reno, lai no valsts paliktu kā vienīgā pretendente.

Denvera savulaik noraidīja piedāvājumu rīkot 1976.gada ziemas olimpiskās spēles.

No pilsētām ārpus ASV Buloks nosaucis Sjonu kā labāko kandidāti, taču tai nepieciešams atbalsts no iedzīvotājiem un likumdevējiem, kamēr aptaujas Jūtā liecina, ka atbalsts vēl vienas Olimpiādes rīkošanai būtu no gandrīz deviņiem no katriem desmit iedzīvotājiem.

Jūtas gubernators Gērijs Herberts domā, ka Soltleiksitija varētu kandidēt, jo štats no 2002.gada spēļu rīkošanas nopelnīja lielus naudas līdzekļus un ieguva nenovērtējamu reklāmu.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi