Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šorttrekists Puķītis 1500 metros startēs, lai abi ar Zvejnieku piedalītos divās distancēs

Latviju Phjončhanas olimpisko spēļu šorttreka sacensību 1500 metru distancē pārstāvēs Roberto Puķītis, lai viņš ar Robertu Zvejnieku abi piedalītos divās Olimpiādes sacensībās, noskaidroja aģentūra LETA.

Puķītim priekšsacīkstes 1500 metros sāksies plkst.12 pēc Latvijas laika, bet latvietis startēs piektajā slidojumā, kas sāksies plkst.12.20.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 1500 metros startēs Roberts Zvejnieks, tomēr sacīkšu priekšvakarā distancei tika pieteikts Puķītis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas šorttreka izlases trenere Evita Krievāne, šāds lēmums pieņemts, lai būtu godīga attieksme pret Puķīti. Līdz ar to abi startēs pa divām distancēm un viss sadalīts brālīgi. Puķītim tie ir 1000 un 1500 metri, bet Zvejniekam - 500 un 1000 metri.

"Zvejniekam prasījām, kura distance viņam nav tik laba, un viņš teica, ka tie ir tieši 1500 metri, tāpēc, lai viss būtu godīgi un neviens nebūtu apdalīts, vietu šajās sacensībās piešķīrām Puķītim," teica Krievāne.

Latvijas izlases trenera arī teica, ka Puķītim labs rezultāts šajā distancē būtu iekļūšana labāko desmitniekā.

Tāpat noskaidrojies, ka Latvijas olimpiskās delegācijas rezervists, bobsleja stūmējs Intars Dambis, tomēr dzīvo olimpiskajā ciematā, nevis ārpus tā, kā sākotnēji tika ziņots.

Bez Puķīša šodien no Latvijas sportistiem startēs arī kamaniņu braucēji Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks, kuriem notiks pirmie divi no četriem braucieniem, kamēr 7,5 kilometru sprintā spēkosies biatloniste Baiba Bendika.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti, bet Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi